JAN H. LANDROjan.landro@bt.no New York

Fredag ettermiddag, lokal tid, holdt sjette politidistrikt pressekonferanse for lokale media i New York. Seinere på kvelden sendte nyhetskanalen NBC 4 et innslag på ca. to minutt, og minst en av de lokale avisene, Daily News, har presentert saken med portrett av den forsvunne 29-åringen.

Ingen telefoner Både tv-innslaget og avisartikkelen oppgav to telefonnummer som eventuelle tipsere kunne henvende seg til. Men verken det norske generalkonsulatets vakttelefon eller den lokale politistasjonen hadde mottatt en eneste henvendelse om saken da BT i går kveld var i kontakt med dem.

Ansvarshavende politioffiser gjorde det klart at man fortsatt står uten spor etter bergensere, som skulle tatt 19.10 flyet tilbake fra Newark-flyplassen onsdag. Hva politiet gjør og ikke gjør hvis tipsene uteblir, ønsket han ikke å kommentere. Det er imidlertid på det rene at politiet allerede gjør mer ut av denne saken enn mange tilsvarende i den amerikanske millionbyen.

«Au pair» På pressekonferansen ble Bjarte Taraldset omtalt som au pair. Hans vert i New York, Tony Skaggs, fortalte det han tidligere har oppgitt til politiet: Ved 18-tiden skjærtorsdag, var han blitt oppringt på jobben av sin norske venn som sa at han hadde tenkt å ta en tur til turistmagnetene Times Square og FN-bygningen.

Ifølge Skaggs, som er bibliotekar i nyhetsmagasinet Newsweek, tok Taraldset bare med seg passet sitt og 300 dollar. Klær, toalettsaker og returbilletten til Norge lå igjen i leiligheten i West Village. Skaggs har hittil konsekvent avslått å uttale seg til norske medier. Grunnen til at han ville stille opp på pressekonferansen, hvor konsul Jan Åge Larsen også deltok, var selvsagt at han håper oppmerksomhet om saken i lokale medier kan bidra til å løse den gåtefulle forsvinningen.