EYSTEIN RØSSUMGARD STEIRO

Letingen ble avsluttet for kvelden i 18-tiden, fordi aksjonsledelsen ikke visste hvor de skulle lete videre etter at Byfjellene og Ulriken var gjennomsøkt. Et Sea King redningshelikopter med varmesøkende kamera skulle etter planen settes inn i går kveld for å lete i de områdene som var for ulendte for Røde Kors-mannskapene. Helikopteret ble tilbakekalt etter kort tid på grunn av et annet oppdrag, men gjør et nytt forsøk søndag klokken 06.30.

— Området er ikke ideelt for helikoptersøk, fordi det er mye skog. Vi har bedt politiet vurdere å også sette inn klatrere, sa redningsleder Tor Eivind Moss ved Hovedredningssentralen på Sola i går kveld.

Nattlig leting 26-åringen tok Ulriksbanen opp ved 13-tiden fredag. Like ved Skomakervatnet tok mannen av fra stien, og siden har ingen sett ham.

— Venninnen trodde han gikk for å slå lens, men mannen kom ikke tilbake, sier vaktsjef Birger Kleppe i Bergen politidistrikt.

Kvinnen lette en stund etter turkameraten, men bestemte seg etter hvert for å gå ned fra fjellet alene. Da 26-åringen ikke var kommet hjem til sin leilighet ved 21.30-tiden fredag, ble han meldt savnet. Politiet startet straks en leteaksjon, som ble avsluttet uten resultat etter et par timer. Venner av mannen lette hele natten igjennom, og lørdag ble det også satt inn helikopter fra Luftambulansen.

Satte opp plakater 30 frivillige fra Arna og Åsane Røde Kors, Laksevåg Røde Kors og Fana Røde Kors var ute fra klokken 12.30 på Byfjellene og Ulriken, uten at det ble funnet spor etter mannen. Det ble også brukt tre redningshunder.

I går kveld gikk en gruppe venner av den savnede fra utested til utested i Bergen i håp om å finne 26-åringen i byen. De satte også opp etterlysningsplakater rundt om i sentrum.

Røstad var kledd i grønn vindjakke, vindbukse og brune fjellstøvler da han forsvant. Han er 193 cm høy og har mellomblondt hår.

SAVNET: Bernt Einar Røstad (26)