Politiet avblåste ved 3-tiden natt til onsdag en væpnet aksjon på Sotra. Politiet jaktet på en bokselger som skulle ha skutt en kvinne i beinet, men det viste seg at kvinnen hadde snakket usant om hendelsen.

— Etter det vi forstår, ligger det en personlig tragedie bak saken. Vi er glade for at vi kunne avblåse aksjonen og forsikre alle på Sotra om at det ikke er noen farlig person som går rundt her, sier politiførstebetjent Torstein Skeie ved Fjell og Sund lensmannskontor. Kvinnen ble funnet av familie i sengen i boligen sin ved 15-tiden tirsdag. Hun blødde fra en skade i foten og sa at en bokselger hadde skutt henne da hun ikke ville kjøpe bøker. Saken fikk store oppslag i mediene.

Kvinnen ble brakt til Haukeland universitetssykehus, der det viste seg at hun ikke hadde noen skuddskade. Hun ble operert for skaden i foten tirsdag kveld. Hun var fortsatt på sykehuset onsdag formiddag.

Ingen hadde hørt noe skudd eller sett noe uvanlig, og da hun ble avhørt av politiet på sykehuset natt til onsdag, innrømmet kvinnen at hennes tidligere forklaring ikke var riktig.

— Vi har innstilt etterforskningen. Etterforskningen har avdekket at det ikke er avfyrt noen skudd. I tillegg har kvinnen erkjent at hun har gitt feil opplysninger til politiet. Det var ingen bokselger som har gått rundt med våpen, sier politiførstebetjent Torstein Skeie ved Fjell og Sund lensmannskontor til bt.no.

Det stemmer imidlertid at kvinnen hadde en skade, men politiet vet ikke hvordan hun har fått den.

<b>KRIMINALTEKNIKERE: </b>Sent tirsdag ettermiddag gikk to kriminalteknikarar i gang med å undersøke huset der kvinnen ble funnet på Foldnes.
HELGE SKODVIN