— Brannen startet under arbeid med en skjærebrenner, forteller brigadeleder Dagfinn Hansen i Bergen Brannvesen til bt.no. Tre ansatte holdt på å montere hengsler til en ny port til verkstedhallen. For å dempe varmeutviklingen, ble metallveggen de skar i, regelmessig kjølt ned med vann. Men dette var ikke nok - varmen fra skjærebrenneren antente tjærepapp, og ilden spredte seg inni veggen og opp i loftet.

- Skremmende

Perry Flem (50) var en av de fem som jobbet inne i verkstedhallen. - Det var skremmende å se hvor fort det gikk, forteller han til bt.no. I løpet av bare noen få minutter kokte malingen på veggen flere meter unna der brannen startet. Flem kom fra det hele med et kutt på en knoke og dyvåt kjeledress.

Hindret milliontap

Brannvesenet skryter av de ansatte ved marinaen: - De var veldig oppmerksomme på brannfaren, og da det først tok fyr, gjorde de alt riktig, sier Dagfinn Hansen. Politiet fikk melding om brannen klokken 10.13. Klokken 10.24 var brannen under kontroll, og fire minutter senere var den slukket, takket være rask innsats fra de ansatte.

Inne i hallen, knapt en halv meter fra stedet der brannen startet, står en 38 fots plastbåt til en verdi av rundt halvannen million kroner. På tross av sterk varmeutvikling i veggene i verkstedhallen, kom også båten fra brannen uten skader.

BRANN: Brannen i Alvøen Marina ble raskt slukket.
FOTO: ARNE NILSEN