— I forbindelse med åpningen ville vi invitere til en liten aperitiff, og vise frem bygget. Men vi har fått avslag på søknaden om skjenkebevilling, så det er ikke så aktuelt, sier Steinar Kristoffersen i Bergen Sentrum AS.

Siden 1992 har Pepperkakebyen sørget for en søt jul for bergenserne. Barnehager, skoler, bedrifter og privatpersoner bygger hvert år opp byen, som i år skal ligge i Bypaviljongen på Torgallmenningen.

- Ikke snakk om noen fest

Den 29. november håpet Bergen Sentrum å ha en lukket tilstelning i pepperkakebyen, men noen alkohol blir det altså ikke.

- Er det ikke litt rart å planlegge skjenking på et sted som er så barneorientert?

— Dette har ikke noe med pepperkakebyen å gjøre, det har med bypaviljongen å gjøre. Det var uansett ikke snakk om noen fest, det skulle ikke selges noe eller serveres noe utover et glass til hver som en takk til de som har bidratt, sier Kristoffersen.

Like fullt er det «Pepperkakebyen» som står som serveringssted på søknaden om skjenkebevilling.

— Det er ikke helt tilfeldig at det er pepperkakebyen som skal være her i Bypaviljongen først, men sånn er det jo, sier Kristoffersen.

Alkoholfri Torgallmenning

Uansett er søknaden om øl- og vinservering avslått fra kommunen. Men ikke på grunn av noen eventuell barnevennlighet.

— Bystyret har vedtatt at Torgallmenningen skal være en alkoholfri sone. Vi gjør unntak for store byomfattende ting, men dette var jo et lukket selskap, så det faller ikke inn under der, sier Gro Gaarder ved skjenkekontoret i Bergen kommune.

JULESTEMNING: Pepperkakebyen åpner i Bypaviljongen denne måneden. Men noen åpningsdrink blir det ikke.