— Vi diskuterte hvem som skulle få innbydelse. Vi kom til at det var riktig å invitere de gamle guttekorpsene, de som eksisterte da muséet ble opprettet, sier styreformann ved muséet, Einar Langlo.

— Var dette i frykt for reaksjoner fra guttene?

— Dette har ingenting med guttens reaksjon å gjøre. Men det kan godt være det lå under, litt ureflektert. Guttene kunne kanskje reagert, medgir museumssjefen.

- Holde en viss linje

Det var mandagens festligheter på Hotel Neptun - med 40 buekorpsledere og buekorpsveteraner til stede - som forårsaket denne ukens buekorpskrangel i Bergen. Lederne for de to jentekorpsene og byens blandede korps var rasende på boikotten, og har truet med å trekke effekter fra muséet. De troppet opp på festen og protesterte. Styreleder Langlo sier muséet ikke er «ute etter jentekorpsene» på noen måte.

— Men vi er nødt til å holde en viss linje på dette, det må de være klar over. Dette var en privat mottagelse i museets regi.

— Savnet du jentekorpsene?

— Man kunne savne mange i en slik anledning.

Ikke selvkritikk

— Tar dere selvkritikk i ettertid?

— Nei, det kan jeg ikke si. Men jeg beklager det som har skjedd.

— Blir jentene invitert til 30-årsjubileet?

— Det får være opp til styret som sitter da. Men det kan være naturlig å ta med alle.

Enkelte ledere for guttekorpsene var samlet i lokalene til jentekorpset Vågens Bataljon i går kveld.

— Det har vært et lukket møte, og vi har hatt en hyggelig prat med jentene, sier Tommy Moe i Laksevågs Bueskyttere, som ikke vil kommentere saken ytterligere. Heller ikke representantene for jentekorpsene som var til stede, ville snakke med BT.

Kristoffer Brandsdal i Fjeldets Bataljon og Gunnar Greve Pettersen (Nordnæs Bataillon) avviste også i går å kommentere saken. Det lyktes ikke BT å få en kommentar fra Sjefsrådets leder Ørjan Mjøs.