— Vi møtes når tiden er moden,svarte Solberg i kaoset da hun klokken 20.20 ankom SAS-hotellet i Oslo, derHøyre har valgvake i kveld.

På Høyres valgvake er alleoverbevist om at det nå blir en borgerlig regjering med Erna Solberg somstatsminister. Hvilke partier som skal sitte i den regjeringen, vil få snakkeom.

— En avklaring om et borgerligflertall er mer enn nok for denne kvelden. Så får vi se de neste dagene ogukene hvem som skal sitte i en slik regjering. Vi håper jo på at alle firepartier vil delta i en flertallsregjering, sier nestleder Bent Høie.

- Naturlig at det tar tid

Den andre nestlederen, JanTore Sanner, mener også det er for tidlig å si noe omregjeringskonstellasjoner. Han tror det vil ta tid før forhandlingene er i gangfor fullt.

— Jeg tror alle partiene harbehov for diskutere prosessen videre internt noen dager nå, sier han.

- Betyr det at dere ikke haravtalt de videre skrittene med de andre borgerlige partiene?

— Det får du spørre Erna om.Men det er naturlig at det tar noen dager, svarer Sanner.

Solberg ville helst snakke omat ingenting er avgjort.

— Nå skal jeg først fåvalgresultatet, før vi kan begynne å snakke om forhandlinger, sa hun iblitzregnet på vei inn i heisen til «bakrommet».

Håper på 25 prosent

Forventningene er store påHøyres valgvake, men samtidig prøver sentrale politikere å snakke dem litt ned.De vet at med målingene som har vært i sommer, forventer enkelte å se30-tallet.

— Vi fikk 17 prosent i forrigevalg. Alt over 25 prosent vil være historisk bra for Høyre, sier Sanner.