EIR STEGANE

Voldtekten skal ha skjedd i 02.30-tiden natt til lørdag sist helg, i det åpne bygget på Bryggen som ligger vel femti meter fra kiosken i Rundetårnet på Torget.

Politiet etterlyser nå vitner til episoden. Alle som har hørt eller sett noe av det som skjedde, blir bedt om å kontakte Hordaland politidistrikt.

— Det skal ha vært flere personer i området, men ingen reagerte på kvinnens rop, sier Trygve Hillestad, informasjonssjef i Hordaland politidistrikt.

18-åringen møtte mannen ute på by'n fredag kveld, og de to var på vei til et nachspiel da voldtekten skal ha skjedd.

— I helgene er vanligvis mye folk i området på denne tiden. Er det ikke underlig at ingen har reagert på det som skjedde?

— Jo, det kan du si, men det er ikke godt å si hvordan folk tenker i slike situasjoner. Vi hadde en voldtekt på åpen gate på Damsgård nylig der kvinnen skrek så høyt at folk inne i husene våknet. Flere gikk i området mens det skjedde, men bare en reagerte, sier Hillestad.

Da det hele var over, løp mannen i retning SAS-hotellet på Bryggen. 18-åringen tok kontakt med vennene sine som fremdeles var i sentrum. Hun fikk følge til politistasjonen der hun anmeldte forholdet. Derfra ble hun sendt videre til voldtektsmottaket ved Legevakten.

Jenten hadde ikke navnet på mannen, så det har ennå ikke lykkes politiet å pågripe ham. Hun har dessuten problemer med å gi et godt signalement av ham.

Politiet trodde først at de skulle klare å pågripe den antatte gjerningsmannen relativt raskt. Det er noe av grunnen til at de ikke har informert mediene om denne saken før nå.

— Vi trenger hjelp av vitner, men foreløpig gjør vi det vi kan. Vi har blant annet sendt klær til Rettsmedisinsk institutt i Oslo, sier Hillestad.

Han oppfordrer folk til å være mer årvåkne dersom de kommer over liknende episoder.

— Folk skal ikke nødvendigvis gripe inn. Det må de se an, men de må stoppe, ta gode signalementer og ringe politiet snarest, sier Hillestad.