Kryddergrossisten som har kommet i søkelyset som mulig E.coli-kilde, fikk ikke noen pålegg fra Mattilsynet i et møte tirsdag formiddag. Produksjonen går som normalt.

I møtet tirsdag fikk Mattilsynet en orientering i grossisten Arne B. Corneliussens (ABC) anlegg på Økern i Oslo. Det skjedde etter at ABC selv hadde tatt kontakt med tilsynet tidligere på dagen fordi bedriften inntil da ikke hadde hørt noe fra Mattilsynet.

– Vi er glad for møtet og gjennomgangen vi hadde med Mattilsynet. Vi har nå levert en dokumentasjon til tilsynet som tilfredsstiller alle krav. Vår produksjon fortsetter derfor som normalt, sier administrerende direktør Arne Olafsen ved ABC til NTB.

Mandag meldte Mattilsynet at krydder fra Arne B. Corneliussen (ABC) kan være kilden til E.coli-smitten som har ridd landet de siste ukene. Firmaet selv fikk opplysningene fra mediene, ikke fra Mattilsynet. Det overrasket ABC.

Lørdag tok Mattilsynet prøver fra det stengte Terina-anlegget i Sogndal. Produktene derfra inneholder krydder fra ABC.

– Vi avventer nå analysen av prøvene som er tatt. Resultatet vil være klart fredag. Vi har full sporbarhet til våre produkter, sier Olafsen.

Det er snakk om en krydderblanding av naturkrydder og to rene naturkrydder; hvit pepper og koriander. Disse krydderne fra ABC blir kun brukt til industriformål opplyser ABC til NTB.

SCANPIX