• Luftforurensningen blir ikke så alvorlig, er konklusjonen etter byrådets møte.

Byrådet opprettholder tiltakene som er iverksatt til nå, men gjør én endring: Bygarasjen åpnes helt, mens kapasiteten i Klostergarasjen halveres.

Årsaken er at byrådet har fått mange meldinger om kødannelser ved Bygarasjen.

Mange biler i kø

— Vi ønsker ikke at bilene blir stående i kø der, eller kjører rundt i sentrum for å lete etter parkering. Fra midnatt blir derfor Bygarasjen åpnet og Klostergarasjen halvert. Vi ønsker selvsagt ikke å ha biler i kø på Nøstet heller, og oppfordrer folk til å la bilen stå, sier informasjonsdirektør Robert Rastad i Bergen kommune.

I morgentimene var det igjen helsefarlig luft på Danmarks plass.

Nok en gang er det forekomsten av NOx-gassen nitrogendioksid (NO2) som overskrider grensen på 200 mikrogram per kubikkmeter.

_Les også:

Dette gjør de andre byene_

— Ikke så alvorlig likevel

Så langt i uken har nivåene holdt seg under denne grensen, bortsett fra i en time i går tidlig.

Det er stille vær og kald luft som fører til luftproblemene på Danmarks plass.

— Vi har fått oppdaterte værmeldinger, og prognosene er bedre enn tidligere i uken, men vi har vært over grensen for 200 mikrogram flere ganger. Vi har fortsatt problemer med luftforurensningen, men det blir ikke så alvorlig som først skissert, sier Rastad.

Dette er tiltakene

  • Siden mandag har det gått ekspressbusser også fra Åsane senter. Forrige uke ble det satt opp ekspressbusser fra Lagunen.
  • Fra torsdag blir parkeringskapasiteten i Klostergarasjen halvert, mens Bygarasjen åpnes. Før helgen halverte kommunen antall parkeringsplasser i Solheimsviken.
  • Mandag ble det innført sambruksfelt fra nord og vest mot Bergen sentrum. Sambruksfeltet fra sør ble gjeninnført forrige uke.
  • I tillegg er områdene for innfartsparkering utvidet. Les mer om tiltakene på kommunens hjemmeside.

Hva synes du om parkeringsendringen? Bruk kommentarfeltet.