Blant de avhørte er en 13 år gammel gutt som ble sett i nærheten av kirkegården rett før gravene ble rasert, i 20-tiden mandag kveld. 13-åringen har i dag forklart seg på en måte som gjør at politiet anser han som sjekket ut av saken.

Politiet er nå spesielt interessert i opplysninger om to uidentifiserte ungdommer som ble sett idet de klatret over gjerdet til kirkegården mandag kveld. De to var med i en ungdomsgjeng som rotet og laget bråk i nærheten av Tveit kirke den aktuelle kvelden.

Tok seg inn på kirkegården

— Ifølge vitner brøt de to ut av gjengen og tok seg så inn på kirkegården, sier overbetjent Tore Thorsen ved Askøy lensmannskontor til BTV.

— Nå er vi avhengig av nye opplysninger for å komme videre. Ressurssituasjonen gjør at vi ikke kan sette av så mye tid og folk til å jobbe med saken.

Thorsen tror ikke at gravskjendingen forteller noe om ungdomsmiljøet på Tveit.

- Manglende respekt

— Jeg tror dette er litt tilfeldig. Gravplassen ligger i et område med mye bebyggelse tett innpå, så hendelser som dette kan rett og slett skyldes et uforklarlig innfall. Men i bunn ligger selvfølgelig en totalt manglende respekt for en så fredet plass som en kirkegård er ment å være.

— Kan det være at noen har ønsket å kopiere gravskjendingen som skjedde på Tveit kirkegård i november i fjor, da mer enn 130 gravsteiner ble berørt?

— Nei, det tror jeg ikke. Som sagt tror jeg dette har mest med innfall å gjøre.

LYKT SPARKET LØS: Inge Johan Hildershavn har igjen opplevd at datterens grav er blitt skjendet. Foto: Ørjan Torheim
Ørjan Torheim