— Det blir liggende et solid høytrykk over Vestlandet de neste dagene. Lavtrykkene presses nordover mot Island og Svalbard. Dermed får vi lettere skydekke og kanskje klarvær i innlandet, sier meteorolog Roar Teigen i Storm.

Se oppdatert værvarsel her

Tørt

Temperaturmessig kan det bli store forskjeller mellom indre og ytre strøk. I områder med skyer blir det mildt, mens klarværet kan gi kuldegrader.

— I Bergen venter vi temperaturer mellom tre og seks grader. På Voss kan det bli ned i fem, seks kuldergrader, sier Teigen.

Bortsett fra litt smådrypp på søndag er det ikke ventet nedbør av noe slag den neste uken. Men når det nærmer seg helg igjen tyder prognosene på økende lavtrykksaktivitet.

Sjekk været der du bor på bt.no sine webkamera

Varmere enn normalt

— Høytrykket vil trolig trekke sørøst mot kontinentet og det gir mulighet for økende lavtrykksaktivitet. Temperaturutsiktene tyder på at det blir noe varmere enn normalt, sier meteorologen.

Han understreker at værvarselet så langt fram i tid fremdeles er svært usikkert.

— Jeg tør ikke komme med noen antydninger om været på julaften enda. Det blir ren gjetning. Foreløpig ser det ut som om det er liten sjans for julesnø i ytre strøk. Men jeg skal ikke ta fra noen håpet enda, sier Teigen.

BART: Bergenserne kan foreløpig ikke regne med noen hvit jul i år.