Bilberg er påtaleansvarlig jurist for savnetsaken. 28 år gamle Misje Madsøy har nå vært sporløst borte nesten to uker.

— Vi etterforsker dette som litt mer enn en savnetsak. Det er en potensiell straffesak, sier Bilberg til bt.no onsdag ettermiddag.

- Hvorfor det?

— Det er på grunn av de opplysningene som foreligger i saken. Det er ingen god forklaring på hvorfor han skal ha forsvunnet. Og det har vært antydet at han har, om ikke uvenner, så at det i hvert fall er flere som har noe å utsette på ham. Pluss at han vanket i et miljø med høy risiko, sier Bilberg, med henvisning til at 28-åringen var del av et rusmiljø.

- Ikke konkret trussel

Leder for voldsseksjonen i bergenspolitiet, Rigmor Isehaug, sier på sin side at det ikke er holdepunkter for at det er skjedd noe med den savnede 28-åringen.

— Vi kjenner ikke til noen konkret trussel mot ham, sier Isehaug.

Politisjefen bekrefter likevel at politiet nå har satt inn «en del ressurser» på saken. Blant annet fordi det gikk om lag en uke fra 28-åringen sist ble sett, til han var formelt meldt savnet. Ifølge Isehaug kom savnetmeldingen i 18-tiden lørdag 2. april.

— Det gikk en del tid før vi kom i gang med arbeidet, og det er lenge siden sist observasjon av ham. Vi vil vite hvor han er og hva som eventuelt kan ha skjedd, sier Isehaug til bt.no.

Følger ikke «vitne-sporet»

BA skrev tirsdag at Misje Madsøy skulle vitne i en større narko- og helerisak i Bergen tingrett, der åtte personer er tiltalt. Flere skal ha lurt på om forsvinningen har sammenheng med dette.

Til bt.no tirsdag sa aktor i saken, statsadvokat Ellen Cathrine Greve, at 28-åringen ikke er et sentralt vitne i saken.

Rigmor Isehaug ved voldsseksjonen i politiet kobler heller ikke forsvinningen til den pågående straffesaken som 28-åringen skulle vitne i.

— Jeg ser ikke grunn til en slik kobling, heller, sier Isehaug.

Ønsker flere vitner

Nå etterlyser Isehaug vitner i saken - vitner som kjente Misje Madsøy og var del av miljøet han vanket i.

— Vi har gått gjennom det vi kan av elektroniske spor, alt fra video til bank og mobil. Men vi har lite opplysninger fra dem som kjente ham eller vet hvem han er. Nå etterlyser vi kontakt med flest mulig av dem, for å få belyst 28-åringens bevegelser, sier Isehaug.

Venter bare på telefon

28-åringens samboer, Lena Skrugstad, sier hun fortsatt har håp.

— Jeg venter bare på telefon fra ham om at alt går bra. Jeg har veldig, veldig vanskelig for å tro at noen har gjort ham noe. Det finnes bare godt i ham, sier Skrugstad.

SAVNET: Politiet vil ha kontakt med flest mulig som kan ha opplysninger om savnede Pål-André Misje Madsøy.