JOHN LINDEBOTTEN

john.lindebotten@bt.no

Både videokamera og farget gass ble tatt i bruk i søket etter lekkasjer, men uten resultat ca. midt på dagen.

— Det er tøffe forhold er oppe, med svært sterk vind og snødrev. Av den grunn er det svært vanskelig å gjøre den vanligvis sikre testen med gass. Om noe hadde sivet ut, så hadde vi antakelig ikke sett noe som helst likevel, sier ingeniør Hildegunn Kvåle til bt.no.

Letingen etter lekkasjer fra kloakken på Ulriken er den del av ettersøkningen etter giardia-viruset, som har herjet med store deler av Bergens befolkning i flere uker. Det kommunen ønsker å få bekreftet, eller avkreftet, er om mulige lekkasjer fra Ulriken kan havne i Svartediket, Giardiasjøen, som det nå også heter på folkemunne.

Gjengen fra vann- og avløpsetaten, samt en god del tungt utstyr, ble fraktet opp til Ulrikens topp med Ulriksbanen. NRK, TV 2 og Bergens Tidende møtte også frem for å være med banen oppover, men pressen fikk beskjed fra Ulriksbanens folk om at det var helt uaktuelt å ta med andre enn kommunens folk.

Ingenting av dette hadde nyhetens interesse. Såpass måtte da pressen skjønne, ble de fremmøtte journalistene avspist med.

Pressefolkene forsøkte litt senere å få helikoptertransport til toppen. Det ble gjort et forsøk fra grusbanen ved Montana, men helikopteret fra Fonnafly ga opp å lande under de rådende forholdene, og returnerte med uforrettet sak.

Midt på dagen nå er forholdene på Ulriken så ufyselige at folkene fra kommunen begynte å lure på om de var mulig å få fraktet opp mat. Vinden er så sterk at normal trafikk med gondolene uansettýer utelukket. Og de hadde begynt å innstille seg på å gå ned igjen.

TETT SNØVÆR: Værforholdene var ikke lette for kommunens folk på Ulriken i dag. Bildet er tatt med BTs webkamera klokken 13.
BTs WEBKAMERA