Store mannskap rykket ut til Jondal, etter melding om at en mindre båt hadde gått ned.

— Det dreier seg om en observasjon fra land. En mindre båt skal ha gått ned, og meldingen gikk ut på at det var én person i båten. Dykkere har rykket ut med Luftambulansen, sier vaktkommandør Rune Wigum på 110-sentralen.

Flere båter søker

Meldingen kom fra Årvikneset, sør i Jondal kommune

Også politiet er på stedet, og det er flere båter med i søket.

— Vi fikk meldingen klokken 20.06. En mann ringte og sa han så en båt som gikk ned med mann ombord. Dette skal ha vært en båt av typen Askeladden, sier operasjonsleder Preben Wallestad ved Hordaland politidistrikt.

Klokken 20.35 meldte Norled at ferjesambandet Gjermundshavn - Varaldsøy - Årsnes er tatt ut av drift på grunn av leteaksjonen. Sambandet blir gjenopptatt fra klokken 23.00.

Like før klokken 21.30 var søket fremdeles resultatløst.

— Vi har ennå ikke funnet noe som kan bekrefte det som er skjedd. Vi vil nå ta kontakt med melder for å snakke nærmere med vedkommende, sier Wallestad.

Ingen funn

Redningsleder Nils Ole Sunde på Hovedredningssentralen i Sør-Norge, sier det er fire båter som deltar i søket. Også et helikopter var med på letingen.

Ved 21.30-tiden var brannvesenets dykkere på vei tilbake til Bergen.

— Melder er helt klar på at han så en båt som gikk ned, men vi har ikke gjort noen funn. Vi vet ikke om det er fordi den har sunket, eller om det er en feilobservasjon. Vi kommer til å avslutte søket ganske snart hvis vi ikke finner noe, sier Sunde.