— Mye kan skje i løpet av kvelden, men for øyeblikket har vi ingen forsinkelser her på Flesland, opplyser trafikkonsulent Arne Bolstad i SAS Ground Services (SGS) på Flesland. Han er likevel spent på utfallet av styremøtet som skal være ferdig i løpet kvelden.

— Vi får bare vente og se på resultatet, sier han.

Styremøtet i Avinor skulle vært ferdig slik at resultatet kunne offentliggjøres på en pressekonferanse klokken 17.30. Først ble pressekonferansen utsatt en time, og deretter ble det gitt beskjed om ytterligere forsinkelser.

Utsettelsene tyder på at styret har problemer med å komme fram til et vedtak.

Det er lagt opp til ekstra bemanning ved Røyken kontrollsentral, som opererer lufttrafikken over store deler av Sør-Norge. Avinor tar ingen sjanse på at sykdom eller lignende skal resultere i samme kaos i flytrafikken som det var mandag og tirsdag i forrige uke.

Styret i Avinor kom sammen onsdag kl.12.00 for å ta en endelig avgjørelse i spørsmålet om lokalisering av den nye Kontrollsentral Sør, som skal være i drift fra 2008.

Administrasjonen i Avinor gikk mandag i forrige uke inn for å plassere denne kontrollsentralen på Sola. Vedtaket innebærer at kontrollsentralen i Røyken blir nedlagt fra 2008, og flygelederstillinger overført til Sola.

Da vedtaket sist mandag ble kjent for flygelederne i Røyken, følte en vesentlig del av flygelederne at de ikke mentalt var skikket til å utføre jobben med den sikkerhet som det er lagt opp til. De forlot derfor sine arbeidsposisjoner, med det resultat at det oppsto meget store forsinkelser i flyavviklingen. Det ble hundrevis av kanselleringer både mandag og tirsdag.

De fleste mener at Avinor-styret vil godkjenne administrasjonens forslag.

Andre - ikke minst flygelederne som skal bemanne kontrollsentralen - håper at vedtaket blir sendt tilbake til administrasjonen eller i hvert fall utsatt til Havarikommisjonen og Luftfartstilsynet har fått den innsikt i saksbehandlingen som er ønsket.