Varden skoles musikkorps har i en årrekke arrangert leker og solgt mat og drikke på skoleplassen 17. mai. Men i år blir det ikke noe av det tradisjonelle arrangementet.

— Det blir prosesjon og tale for dagen. Deretter går vi hjem, sier leder i korpset, Rolf Kristiansen.

For få foreldre

Rolf Kristiansen leder for tiden et korps med 12 musikanter. Nylig begynte det også fem aspiranter i korpset.

— Vi har i snitt brukt å ha mellom 25 og 30 musikanter. Men nå har det vært et generasjonsskifte, og i tillegg mistet vi noen musikanter i vinter. Med bare 12 musikanter blir det for få foreldre til at vi kan klare å få til et arrangement, sier han.

Kristiansen og korpset har helt til siste sjanse håpet å få til et arrangement. Siden påske har de jobbet med å få andre voksne til å hjelpe til. Men det var ikke mange nok som stilte opp, og tirsdag morgen ga de opp. De manglet fremdeles 15 til 20 hjelpere.

Siden 1964

Kristiansen anslår at ettermiddagsarrangementet på Varden har hatt mellom 600 og 1500 besøkende.

Rektor Edmund Tangseth på Varden skole forteller at det pleier å være et flott arrangement.

— Jeg tror det har vært 17. mai-arrangement her hvert eneste år siden skolen var ny i 1964. Det er trist at de ikke fikk det til i år, men det er helt sikkert et engangstilfelle. Foreldrene her bruker alltid å være veldig flinke til å stille opp, sier rektoren. Han har merket at mange av de vel 360 elevene på skolen er skuffet, og regner med at noen av borettslagene kommer til å lage lokale tilstelninger. Ellers er det arrangement på Sælen skole.

- Tragedie for korpset

— Jeg har hatt mange telefoner fra skuffede korpsmusikanter etter at det gikk opp for dem at det ikke blir noe ettermiddagsarrangement. Dette er en tragedie for korpset. 17. mai-arrangementet pleier å være hovedarrangementet vårt, det er den dagen vi får inn hoveddelen av inntekten, sier Rolf Kristiansen. Han legger til at det ikke betyr noen konkurs for korpset, fordi de gjennom flere år har klart å bygge seg opp en relativt god økonomi.

— Og neste år kommer vi sterkt tilbake, sier han.