Lokalt politi tok natt til lørdag sjansen på å åpne boksen og fant bare vanlig bagasje.

Fredag kveld ble stasjonen evakuert og sperret av, etter at politiet fikk melding om at en person skulle ha puttet en mistenkelig, bombelignende gjenstand i en oppbevaringsboks.

Planen var at sprengstoffeksperter med bombehund fra politiet i Oslo skulle undersøke gjenstanden i løpet av natt til lørdag. Ved 01.30 tok det lokale politiet likevel sjansen på å åpne boksen selv.

— Situasjonen er avklart. Vi fant etter hvert ut at det ikke var grunn til å tro at det var hold i meldingen vi hadde fått. Vi beregnet sannsynligheten for at det ikke skulle være noen bombe som så stor at vi tok sjansen, sier vaktsjef Einar Vereide i Fjordane politidistrikt til NTB.

Inne i boksen var det kun vanlig bagasje. Vereide forteller til NTB at politiet nå vil forsøke å finne ut hva slags motiv melderen hadde for å komme med meldingen om den mistenkelige gjenstanden.

BOMBEALARM: Politiet tok ingen sjanser da det ble meldt om at en bombelignende gjenstand skal ha blitt lagt inn i en oppbevaringsboks på busstasjonen på Førde. Sent i går kveld dro sprengningseksperter fra Oslo oppover for å undersøke saken.
Foto: Per Marifjæren