I neste uke legger SAS ut Londonreiser for under 1000 kroner. Men denne billetten skal kun selges på direktefly fra Oslo. Dermed kan den ikke kjøpes i Bergen. Den aller billigste Londonbilletten fra Bergen koster dobbelt så mye som det østlendingene nå tilbys.

Den nye billigbilletten fra Oslo lyder på 500 kroner tur retur. Men avgiftene kommer i tillegg, så den reelle prisen blir 962 kroner. Fra 1. april fjernes seteavgifter. Da synker prisen til 834 kroner.

Dobbelt pris i Bergen

Dette er under halvparten av det man må ut med hvis Londonturen kjøpes i Bergen. Da koster den aller rimeligste SAS-billetten 1990 kroner, mens Braathens tar 1890 kroner. Pressetalskvinne Siv Meisingseth i SAS innrømmer at manglende konkurranse er en av årsakene til den nye billigbilletten kun vil gjelde mellom Oslo og London.

Møter Rayanair

— Vi gjør dette for å møte Ryanairs billigbilletter mellom Torp flyplass ved Sandefjord og London. Derfor har vi kun valgt å gi denne prisen på to av tre daglige direktefly mellom Gardermoen og London. I første omgang vil 500 kroners billetten gjelde for en fire måneders periode for å teste ut markedet, og den kan kun kjøpes via Internett, sier Meisingseth.

Billigere senere

Men Meisingseth setter døren på gløtt for at også bergenserne etter hvert kan se frem mot rimeligere flybilletter. SAS utreder nemlig et helt nytt prissystem både innenlands, på rutene i Skandinavia og muligens også noen europaruter.

I går skrev Dagbladet at SAS i løpet av kort tid vil redusere billettprisene med gjennomsnittlig 25 prosent. Men Meisingseth avviser at dette dreier seg om et generelt prisfall.

— Dette er en vår- og sommerkampanje, som vi har hvert år. Men SAS utreder et nytt prissystem som kan føre til lavere billettpriser på mer permanent basis. Vi kan ennå ikke svare på hvordan dette vil slå ut for billettprisene på mer permanent basis, sier Meisingseth.