• Det var ingen av de fem sentrale Frp-erne som var til stede på FpU-landsmøtet i fjor som voldtok meg, sier Cathrin Rustøen til NTB.

— Jeg er fryktelig lei meg over at de nå føler seg uthengt, og jeg beklager hvis min ordbruk på fylkesårsmøtet i Hordaland i helgen ble oppfattet slik at det var en av dem, sier Cathrin Rustøen.

På fylkesårsmøtet lørdag sa Cathrin Rustøen fra talerstolen at hun var blitt voldtatt av en sentral tillitsvalgt i Frp. I Dagbladet mandag går fire av utsendingene fra moderpartiet, som var på ungdomspartiets landsmøte, ut med oppfordring til Cathrin Rustøen om å fortelle hvem som voldtok henne fordi de alle føler seg uthengt.

De fire Frp-utsendingene var politisk rådgiverer Peter N. Myhre, sekretariatsleder Per Arne Olsen og stortingsrepresentantene Ulf Erik Knudsen og Per Erik Monsen. I tillegg var nestleder Terje Søviknes utsending fra moderpartiet.

— Det var ingen av disse fem som voldtok meg. Det har aldri vært min mening å henge ut dem. Jeg beklager veldig sterkt hvis min ordbruk var så dårlig at det jeg sa ble feiltolket slik at det gjaldt dem. Men det er mange FpU-ere som har tillitsverv i moderpartiet, sier Cathrin Rustøen.