Politiet bekrefter mandag ettermiddag at Inge Storebø er savnet.

— En omkommet person ble brakt ut av huset ved 12-tiden i dag og vil bli sendt til Gades institutt i Bergen for identifisering, opplyser lensmann Per Nordstrand til NTB.

Brannen ble meldt ca. klokken 22.10 søndag kveld. Da brannfolkene kom frem, stod hele eneboligen på Storebø i full fyr, sier Nordstrand til Bergens Tidende.

Les også:

Forsøkte å slukke

Brannårsaken var i natt ukjent. Men etter det Bergens Tidende får opplyst, kan brannen ha startet i forbindelse med at ordføreren holdt på i tine rør, som hadde frosset til i den eldre eneboligen hans. Det var om lag 10-11 kuldegrader på Storebø da brannen startet.

Lensmann Nordstrand sier at det er uklart hvor mange personer som befant seg inne i huset da brannen startet. Men resten av seksbarnsfamilien er ikke skadet.

— Så vidt jeg har forstått, har den savnede tatt seg inn igjen i huset for å prøve å slukke brannen, legger Nordstrand til.

Overtent

Eneboligen, som er reist i tømmer, var fullstendig overtent da de første brannfolkene kom frem. Ifølge lensmannen kom slukningsarbeidet raskt i gang, Flammene stod ut gjennom mange av vinduene, og det var kraftig røykutvikling, som la seg over store deler av Storebø.

Ved ett-tiden natt til mandag brant det fortsatt kraftig i huset. Sluktningsarbeidet pågikk utover hele natten.