ROY HILMAR SVENDSEN

DAG IDAR TRYGGESTAD

Store politistyrker rykket ut til Laksevåg senter, da meldingen om ransforsøket kom inn klokken 12.30 i går. Det var Vikdal selv som ga beskjed til politiet.

— Det svartnet for meg etter at han slo, men jeg greide likevel å putte både pengene og bankkortet i lommen. Alt blodet skremte ham trolig bort, sier 52-åringen.

Tenner slått løs

I går kveld måtte han til legevakten.

— Noen tenner har løsnet. Jeg trodde også nesen var brukket, men heldigvis viste den seg å være i orden, sier Vikdal, og trykker et papir mot den ømme leppen.

— Det var helt jævlig. Jeg så bare stjerner etter at han langet til meg. Heldigvis gikk jeg ikke i bakken, forteller Vikdal.

Minibanken ligger i senterets tredje etasje. Det var ingen vitner til selve voldsepisoden, men politiet har sikret seg video fra overvåkingskameraene. Her håper de å finne gjerningsmannen.

— Jeg hadde tatt ut 1000 kroner. Så var det hans tur. Kortet han brukte ble derimot slukt med en gang.. Det var sikkert stjålet. Da klikket det for mannen. Jeg tror han var ruset på stoff, sier 52-åringen.

Skremt av volden

Mannens vrede gikk ut over Vikdal.

— Hadde jeg ikke vært rask og puttet pengene i lommen, hadde han nok gått hardere til verks for å rane meg. Jeg våget ikke gjøre motstand. Hva om han hadde kniv? Dette var skremmende, sier Vikdal.

52-åringen forteller at han i 15 år jobbet som dørvakt på forskjellige utesteder i byen. Aldri opplevde han noe liknende.

— Det skjedde litt av hvert, men dette er helt sprøtt. Hvilket samfunn er det vi er i ferd med å få? spør 52-åringen.

Tre politipatruljer rykket i går formiddag ut og finkjemmet hele kjøpesenteret i jakten på angriperen, men uten resultat.

— Mannen er fortsatt ikke pågrepet, og vi er svært interessert i tips fra publikum, sier operasjonsleder Bernt Alnæs i Hordaland politidistrikt.

Han gir følgende signalement av den etterlyste mannen: Av utenlandsk utseende, langt mørkt hår, svart frakk og spedbygd eller tynn.

SMERTEFULLT: Inge Johan Vikdal (52) skulle bare ta ut penger. Det ble en smertefull opplevelse. Løse tenner og øm nese, ble resultatet av det politiet tror var et ransforsøk. <br/>Foto: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN