• Vi var ni til middag for å spise den opp.

Beistet dukket opp da Inge Bruåsdal (56) dro opp garn i Sognesjøen sist lørdag, sammen med en mindre kamerat noen kilo lettere.

gulen-2.jpg
PRIVAT
gulen-3.jpg
PRIVAT

— Det å få en stor fisk er virkelig moro, men en steinbit på 14 kilo og over én meter hører virkelig til sjeldenhetene, sier Bruåsdal.

Men steinbiten på 14 kilo er bare nesten personlig rekord, 56-åringen tok en torsk på 15 kilo da han var 14 år gammel.

Garnet ble satt fredag på mellom 35 og 47 meters dyp.

Ivrig hobbyfisker

— Nå er jeg en ivrig fisker på hobbybasis, og jeg har funnet frem til flere gode plasser der det er kveite, skate og steinbit - og det mer tradisjonelle som torsk og lyr. Det er det som er så kjekt inne i Gulen, det er så mye forskjellig der. Det jeg får inne i Sognesjøen og Utvær er helt fantastisk.

Men da fisken skulle flås, oppsto det problemer.

— Steinbitspikeren som er slått inn på nordveggen av hytten var til litenhjelp, og vi måtte slå inn et stort skrujern som holdt steinbiten oppe underflåingen - som tok over en halv time, sier han.

Bruåsdal tror han har hatt større fisk på kroken før.

— En gang fikk jeg en svær sei på havstang. Jeg kleppet den og gikk bak i båten for å dra den opp, og da vred den hele kleppstangen og forsvant ned i dypet. Kroken ble helt vridd. Jeg kan bare lure på hvor stor den var, sier 56-åringen.

Var ni til middag

Den største steinbiten ble naturlig nok lørdagsmiddag i helgen som var. Han forteller at tilbehøret var poteter, asparges og en god Amarone, samt en «spesiell saus» med blant annet chili, tomater, cognac og paprika.

— Vi var ni til middag, familien og noen gode naboer.

- Ble det rester?

— Den ble behørig spist opp, bare beinrestene var tilbake. Og hodet, som ligger i fryseren. Nå venter neste steinbit, og denskal på middagsbordet til helgen i Sollibotn utenfor Eivindvik, sier 56-åringen.

NI TIL MIDDAG: - Det ble servert poteter, asparges og spesiallagd saus av litt olje, salt og pepper, chili, frest inn sammen med tomater, paprika og gulerøtter. Sausen ble så styrket med konjakk og hvitvin, og til slutt kremføte og creme fraiche, forteller Inge Bruåsdal.
PRIVAT