Et skilt opplyser at avfallstømming er forbudt og truer med bøter, men særlig avskrekkende virker det tydeligvis ikke. Skiltet står helt skjevt etter at noen har kjørt på det med en stor bil.

— Den ene kartongen lokker den andre med seg, sier Sigmund Rolland. Han går ofte tur i området, og er fortvilet over situasjonen.

— Folk har tatt seg til rette her i årevis. Jeg forstår ikke hvordan folk kan holde på sånn, det må jo være IKEA-møbler i hodet på dem også! sier Rolland.

Flere ganger har han egenhendig ryddet opp i området og overlatt avfallet til gamle Arna bydel, men nå er mengdene så store at han ikke kan ta det på seg. Han har kontaktet det meste av offentlige etater for å få det skjemmende avfallet bort, men det samme svaret går igjen: Ingen har ressurser til overs. Nå har størsteparten av avfallet ligget der i mer enn et år.

— Jeg skulle gladelig ha betalt for å fjerne bosshaugen selv, for jeg blir syk av å se på det, sukker Rolland.

Deler av avfallet ligger i en bekk som leder ned i Mjeldheimselva og Arnavågen, og Rolland er bekymret for miljøkonsekvensene.

Området er populært blant turgåere, turorienteringsløpere og bærplukkere. Tidligere var den lille parkeringsplassen full av biler med uteglade arnabuer og andre hver helg.

— Men nå er det nesten ikke mulig å komme over bekken en gang, fortviler Rolland.

FERDIG TV: Fjernsynsapparatene har tjent sin tid og har endt her. FOTO: SILJE VESTVIK