Mannskapet på MF «Os» tilkalte politiet da de fikk problemer ved kai på Krokeide i ettermiddag.

— Det var en som nektet å gå av fallemmen. Hun mente vi hadde sluppet om bord biler som var kommet til kaien etter henne selv, sier overstyrmannen til bt.no.

Liten ferge MF «Os» går i trekantsamband mellom Krokeide, Austevollshella og Hufthamar. Kvinnen skulle til Hufthamar, men ble stående igjen da fergen ble fylt opp av biler til Austevollshella.

Fergen har en kapasitet på mellom 30 og 40 biler, og den var smekkfull i ettermiddag. Hun er en erstatningsferge og mindre enn fergene som ellers trafikkerer sambandet.

— De som kommer først, er i grunnen de som skal først om bord. Det kan være litt vanskelig å vurdere, og her gjorde vi nok en feil. Men hun godtok ikke dette og nektet å gå fra fallemmen, sier overstyrmannen.

Han har seilt lenge med ferger i Hordaland og har opplevd mange sinte passasjerer.

— Men det er sjelden at folk oppfører seg slik, sier han.

Ga seg Fergemannskapet fikk til slutt snakket med kvinnen, som fjernet seg og ventet på neste ferge. Da snudde også politipatruljen som var underveis.

Bilisten kan trøste seg med at når Austevollbrua åpner i høst, vil det bli slutt på trekantsambandet, og dermed blir det langt vanskeligere for bilister å snike i køen.

Finnes det noe mer irriterende enn fergekøer? Si din mening i kommentarfeltet!

Rune Sævig (Arkiv)