For to uker siden jublet ildsjelene etter at Birgitte Friele bestemte seg for å gi fattighuset 250.000 kroner i året. Men med pengene startet problemene.

Denne uken besluttet et enstemmig styre å ekskludere styremedlemmet Terje Lerøy, og i morgen blir han anmeldt til politiet for trusler mot et annet styremedlem, Kari Meyer. Lerøy svarer med å gå til advokat for å få styret kastet.

— Jeg ble veldig redd

De alvorlige truslene kom på sms til Kari Meyers mobiltelefon etter at Lerøy fikk beskjed om at han var uønsket i interimsstyret. Meldingene skal blant annet henvise til at Lerøy ble kastet, og at han ønsker hevn for dette.

— Jeg ble veldig redd og kontaktet politiet. Da ble jeg ble anbefalt å anmelde, sier Meyer til Bergens Tidende.

I morgen leverer Meyer en anmeldelse. Hun ønsker ellers ikke å kommentere saken.

Overfor Bergens Tidende nekter Terje Lerøy for at han har truet Kari Meyer.

— Etter at jeg ble kastet fra styret ønsker jeg ikke å ha noen kontakt med henne og det har jeg gitt henne beskjed om. Men jeg avviser at jeg har truet, sier Lerøy til Bergens Tidende.

Lerøy skal også ha sendt truende meldinger til andre medlemmer av styret.

- Var min idé

Lerøy reagerer sterkt på at han nå er uønsket.

— Det er mye misunnelse ute og går. Robin Hood-huset var min idé, det er jeg som var grunnleggeren og så støter de meg ut, sier Terje Lerøy.

Etter det Bergens Tidende kjenner til, skal Terje Lerøy blant annet ha brutt taushetsplikter og ikke rettet seg etter styrevedtak. Nå vil han gå til advokat for å finne ut om styret hadde hjemmel til å ekskludere ham.

— Jeg vil ha et nytt styre Jeg vil kjempe for saken, siden det var min idé, sier han.

Leder for interimsstyret, Bente Simonsen, vil ikke gå i detaljer om hvorfor Lerøy er ekskludert, men begrunner det med «samarbeidsproblemer».

Styrelederen er kjent med truslene mot Kari Meyer og sier hun oppfatter dem som grove.

— Jeg støtter hennes linje om å anmelde det til politiet, sier Simonsen.

Penger og problemer

Hovedmålet med Robin Hood-huset er å bedre livskvaliteten for mennesker i Bergen som lever i kronisk fattigdom. Planene er å skape en positiv og rusfri møteplass med aktiviteter for barn, enslige mødre, minstepensjonister og andre som sliter med dårlig økonomi. Ønsket er å tilby kulturaktiviteter og opplevelser, opplæring, rådgivning og mye annet.

Fattighuset har imidlertid hatt store problemer med å skaffe seg midler til husleie og drift, inntil ordfører Herman Frieles datter Birgitte leste om huset i Bergens Tidende og bestemte seg for å hjelpe. Men da pengene kom, kom også problemene for styret.

— Styret har jobbet hardt, godt og enstemmig i nærmere halvannet år. Gnisningene kom da pengene kom, sier et annet styremedlem.

— Dette er tragisk, og jeg håper inderlig at det ikke skader fattighuset som prosjekt. Det er så mange mennesker som trenger vår hjelp, sier styrelederen til Bergens Tidende.

JUBLET FOR PENGESTØTTE: Birgitte Friele reddet nylig Robin Hood-huset i Bergen og fikk omvisning av en av ildsjelene, Terje Lerøy. Nå er han kastet fra styret og blir politianmeldt for trusler. <p/> ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN