Dermed er alt duket for straffesak mot mannen. Hadde de to psykiaterne konkludert annerledes, ville påtalemyndigheten bare kunnet reise sikringssak.

— Jeg tar de sakkyndiges vurderingene til etterretning, sier mannens forsvarer, advokat Odd Drevland.

Hanne Kristine Olsen (29) ble meid ned på en parkeringsplass i Olsvik den 27. juli i fjor. Den tre uker gamle datteren hennes ble slengt ut av barnevognen, og påført livstruende skader.

Olsens samboer kjørte deretter rett til Laksevåg lensmannskontor.

— Jeg har drept min kone, sa 44-åringen til sjokkerte lensmannsbetjenter.

Siden den dagen har mannen sittet i varetekt. Den tekniske etterforskningen er for lengst avsluttet. Påtalemyndigheten ventet bare på uttalelsen fra psykiaterne. Den var klar i slutten av forrige uke.

— Jeg regner med å sende min innstilling til statsadvokaten i løpet av de to neste ukene, sier politiadvokat Eli Valheim.

Politiadvokatens innstilling er unntatt offentlighet. Det knytter seg stor spenning til denne. Spørsmålet er om påtalemyndigheten tror 44-åringen planla å drepe Hanne Kristine Olsen. I så fall vil han bli tiltalt for overlagt drap.

— Min klient omtaler dette som «katastrofen». Han forstår ikke hvorfor han handlet som han gjorde. Etter min mening kan han ikke tiltaltes for mer enn forsettlig drap, sier Drevland.

Det er fortsatt uklart hvilket motiv 44-åringen hadde da han kjørte ned sin nærmeste familie.