• Først og fremst er dette en forferdelig tragedie for alle de involverte og for den dødes etterlatte, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim.

Onarheim er påtaleansvarlig for jaktulykken i Masfjorden, som skjedde i 18.30-tiden lørdag kveld. Da ble 22 år gamle Tore Gaard fra Haugesund truffet i brystet av et prosjektil fra en jaktrifle — og døde senere av skadene.

— Det oppsto nok en situasjon der en i jaktlaget trodde at han skjøt mot et dyr, men så var det en person, sier Onarheim til bt.no.

Han ønsker ikke å gå ytterligere inn i detaljer rundt hendelsesforløpet, og viser til at saken ikke er ferdig etterforsket ennå.

— Hendelsesforløpet må ytterligere kartlegges, sier politiadvokaten.

To ble siktet

Med i jaktlaget var til sammen syv menn, alle gode venner fra ulike deler av landet.

To av Gaards jaktkamerater ble formelt siktet for uaktsomt drap etter ulykken, den ene av dem en politistudent. Begge er i begynnelsen av 20-årene, og begge hadde løsnet skudd i det aktuelle tidsrommet.Mandag formiddag gikk politiet ut og sa at det ikke var politistudenten som hadde løsnet det fatale skuddet.

— Det er ikke lenger grunnlag for å mistenke politistudenten for noe, sier Onarheim.

Må vurdere etterspill

Politiadvokaten sier at det blir en vurdering om det blir en strafferettslig forfølgning av saken.

— Dette er en tragedie mellom venner. Fra saker der for eksempel foreldre kjører ned sitt eget barn i oppkjørselen, er det mulig at foreldrene slipper med såkalt påtaleunnlatelse, sier Onarheim.

Påtaleunnlatelse innebærer at man konkluderer med at et straffebud er overtrådt - men at man lar det bli straffritt.

— Jeg vil ikke foregripe noe som helst, men det må vurderes hvorvidt det blir et strafferettslig etterspill eller ikke. Det ligger i sakens natur. Først og fremst må vi avgjøre om det er aktuelt med noe straffeansvar, sier Onarheim.

- Jeg vil ikke foregripe noe som helst, men det må vurderes hvorvidt det blir et strafferettslig etterspill eller ikke, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim om den dødelige jaktulykken i helgen. ARKIVFOTO: MARITA AAREKOL
MARITA AAREKOL