Tidligere denne uken trakk Fatland Gruppen tilbake 70 tonn kjøttdeig under varemerkene Skjeggerød kjøttdeig, Spar Kjøkken Familiedeig, Slakter’n Kjøttdeig og Coop kjøttdeig. Disse er nå frigjort for salg igjen, opplyser Fatland Gruppen i en pressemelding.

Prøver som er tatt ved kjøttdeigavdelingen hos Fatland Gruppen i Ølen i Hordaland viser dessuten at det ikke er salmonella i lokalene eller på maskiner. Produksjonen her kan dermed gjenopptas.

Det er imidlertid mistanke om at det finnes salmonella i en prøve av polsk kjøttråstoff. Denne prøven er sendt til undersøkelser hos Folkehelseinstituttet. All kjøttdeig fra denne produksjonen er sperret på et fryselager i Ølen i Hordaland.

FALSK ALARM: Det har vært en tung dag for folk her i dag, sa veterinær og kvalitetssjef Nina Kløvtveit ved Fatland Ølen AS da mistanken om salmonella oppsto denne uken. Natt til torsdag ble lokalene for kjøttdeigproduksjon grundig vasket,desinfisert og UV-bestrålt. FOTO: LENA VERMEDAL