«Fisken er mellom 6 og 8 centimeter lang, og er fullstendig dekket av pigger. Den er tynn og lang, og har store brystfinner i forhold til kroppsstørrelsen. Åsane Tidende vurderer fisken til sannsynligvis å være en eller annen form for ulkeart, men det er bare gjetning», skrev Åsane Tidende i fredagens avis .

Dette var ifølge sportsfiskeren Harri Kivistø god gjetning. Han forteller at det er en panserulke Bjørn har funnet i rekekassen sin. Svært mange har sendt oss mailer med forslag, og blant de mange forslagene finner vi både havhest og rumpetroll. Ekspertene synes imidlertid å være relativt samstemte.

Tiskjegg?

Den piggete lille fisken dukket fredag formiddag opp på nettsiden fiskersiden.no, der medlemmer av forumet ikke brukte lang tid på å identifisere fisken. Harri Kivistø har ifølge dem muligens rett. Artisk panserulke, Ulcina olrikii, er ikke uvanlig å finne i rekekasser, ifølge fiskerne.

De aller fleste av fiskerne mener imidlertid dette dreier seg om en såkalt tiskjegg, Leptagonus decagonus, en fisk som også med jevne mellomrom dukker opp i rekekasser. Da er det bare å takke de ivrige sportsfiskerne for hjelpen.

Hva tror du dette er?

ULKE: Ifølge ivrige sportsfiskere, er dette sannsynligvis en såkalt tiskjegg.
SLIK SER DEN UT: Slik ser en levende tiskjegg ut. (Foto: Erling Svendsen / fiskersiden.no)