Kun fire partilag foretrekker henne på en av de to første plassene.

Resultatene fra første nominasjonsrunde for Hordaland KrF er klare. De viser at Laila Dåvøy seiler opp som fylkespartiets førstekvinne.

Partilagene er bedt om å nominere de fire øverst på listen til stortingsvalget. Hele 31 av partilagene vil ha Dåvøy med. 25 av dem vil ha henne på en av de to øverste plassene.

KrFs listetopp ved forrige valg, Ingebrigt Sørfonn, er fortsatt populær, men ikke i nærheten så ønsket som før valget i 2005. Den gang plasserte 21 av lokallagene i Hordaland KrF Sørfonn på førsteplass. Denne gangen er det kun 12 som har ham på topp.

Rygg seiler opp

Kampanjen for å få Anita Apelthun Sæle tilbake på Stortinget har foreløpig ikke kastet veldig mye av seg. Av fylkets 34 lokallag ønsker kun tre henne på topp. I tillegg er det tre andre lokallag som kan tenke seg henne på en av de tre neste plassene.

Heller ikke tidligere miljøvernminister Knut Arild Hareide ser ut til å samle nok støtte til å utfordre de to på topp. Fire topplasseringer og sparsomt med støtte utover det er lite å slå i bordet med.

Da seiler KrFs gruppeleder i Bergen bystyre opp som en kandidat. Filip Rygg er ingen toppfavoritt, ønsket som nummer én kun av et lokallag. Men langt over halvparten av dem ønsker ham som 3.-kandidat.

Ifølge informasjon BT har fått, skal en rekke lokallag vurdere å gå for Dåvøy på 1., og Rygg på 2. plass. Dette er helt i tråd med KrFUs prioriteringer.

— Hyggelig

På forrige helgs fylkesårsmøte gikk KrF-ungdommene enstemmig inn for Dåvøy og Rygg.

— Ingebrigt Sørfonn er en kjernekar og meget dyktig politiker, men ethvert parti er helt avhengig av fornying, sier Rahim Nicolay Ali, leder for Hordaland KrFU.

— Med tanke på gallupstallene til KrF den siste tiden, tror jeg tiden er inne for å slippe til nye krefter. Derfor ønsker KrFU å få Filip Rygg inn som et nytt og friskt pust inne på Stortinget.

Filip Rygg takker og bukker for den positive oppmerksomheten han blir til del.

— Jeg synes det er veldig hyggelig å bli nevnt i nominasjonen i det hele tatt. KrF er et parti som er flink til å løfte frem ungdom og det er veldig positivt, sier han.

— Men jeg har ikke fått noen forespørsel fra nominasjonskomiteen ennå. Jeg har det veldig kjekt i Bergen, men det er spennende å få være med i prosessen.

Vil du ha Anita Apelthun Sæle tilbake på Tinget? Kommenter her!

NEPPE COMEBACK: Det ser mørkt ut for Anita Apelthun Sæles muligheter for et comeback på Stortinget.
Arkiv