Staten vegvesen fryktet lange køer i begge retninger på riksvei 555 ved Drotningsvik i ettermiddag, etter et uhell med et bekkalokk.

Men midt i ettermiddagsrushet flyter trafikken, om enn litt sakte, forbi Drotningsvik.

— Det er tett trafikk, men den flyter noenlunde. Vi hadde tidligere litt kø mot Lyderhorntunnelen, men den er borte nå. Nå er det mest kø mot Askøy, sier vaktoperatør Tore Tysse hos Vegtrafikksentralen klokken kvart over fire.

Han forteller også at det har vært få klager til Vegtrafikksentralen.

Ingen personskade

Uhellet skjedde da et bekkalokk i en veiskluder ble slått løs da en bil passerte, mandag.

— Føreren mistet kontrollen og kolliderte med en lysmast utenfor veibanen, sier Ole Henning Davik, prosjektleder i Statens vegvesen.

Entreprenøren må få rettet opp lokket og lagt ny asfalt på veiskulderen. Dermed blir det ekstra forstyrrelse for trafikken i begge retninger, melder Vegvesenet, som beklager at uhellet går ut over trafikantene.

Det er nye kollektivfelt som nå bygges mellom Bergen og Sotra.

— Bilføreren fortsatte for egen maskin etter uhellet, og det var ingen personskade, sier Davik.

Frykter lange køer

Umiddelbart etter uhellet var det en del køer ved Drotningsvik, opplyser Ronny Sleire, vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen.

— Trafikken flyter greit nå, men de må jobbe utover og etter hvert i gang med større greier. Så det er ettermiddagsrushet vi frykter, sier han.

Klokken 15.45 sto køene til Lyderhorntunnelen i begge felt. Dette er imidlertid nokså normalt i ettermiddagsrushet, sier vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen, Jan Marøy.

— Hvor mye verre det blir, er jeg usikker på. Men vi har ennå ikke fått noen klager. De som kjører her er nok vant med å stå litt i kø, sier Marøy.