En kilde som står forhandlingslederne nær sier til NTB at samtalene mellom partene er vanskelige og at det ser ut til at det kan dra ut i tid før en eventuell skisse kan legges fram.

Ifølge VG Nett skal arbeidsgiver KS tirsdag formiddag for første gang ha gitt signaler om at de er villige til å redusere den lokale potten fra 1 til 0,8 prosent. Det gir 200 millioner mer for Fagforbundsleder Jan Davidsen og de andre organisasjonslederne til å fordele til likelønnstiltak sentralt.

Men Fagforbundet er ikke fornøyd med dette tilbudet, ifølge NTBs kilde. Misnøyen skal særlig gjelde fordelingen mellom den lokale og den sentrale potten. De andre organisasjonen skal etter det NTB erfarer være nærmere en løsning.

Ny kontaktrunde Meklingsmann Dag Nafstad startet en ny kontaktrunde med partene tirsdag. Dag Nafstad, som til daglig bor i Tromsø og er lagmann i Hålogaland lagmannsrett, kom mandag kveld til Oslo for å få partene til å snakke med hverandre igjen.

Ifølge VG Nett skal en sentral forhandlingskilde ha tro på at Nafstad legger fram en skisse til løsning tirsdag. Hovedpunktene i den skal innebære mindre til lokal pott, et større generelt tillegg, en justering av ansiennitetsstiger fra 10 til 16 år og en mindre lønnsjustering fra 1. januar 2011.

Rammen kommer til å ligge omkring andre fremforhandlede resultatet i offentlig sektor, rundt 3,4 prosent. Det antydes at en ramme kan bli på 3,44, inkludert den sene lønnsjusteringen.

Trapper opp Streiken i kommunesektoren startet 28. mai og ble trappet opp 2. juni. Rundt 45.000 arbeidstakere er tatt ut i streik så langt.

Fagforbundet og YS tar ut nye 1.400 medlemmer i streik denne uken. Forbundene hevder det er ikke snakk om en ytterligere opptrapping, men snarere en justering fra uttaket forrige onsdag.

Ansatte i mer enn 80 byer og fylkeskommuner streiker. Tromsø, Bodø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Drammen er sterkest rammet. Skoler, barnehager og SFO-tilbudet er stengt eller redusert. Også andre kommunale tjenester er berørt, blant annet sykehjem, hjemmehjelp, renhold, og renovasjon.

Partene består av KS på arbeidsgiversiden mens Fagforbundet, Unio, YS og Akademikerne representerer arbeidstakerne.

Hvordan er du rammet av streiken? Del dine erfaringer med leserne her.