Politiet harr ikke bevis som knytter den siktede 41-åringen til huset fredagsnatten.

I går tok etterforskningen i Florø en dramatisk vending. Da ble 41-åringen løslatt. Politiet opprettholder siktelsen om mordbrann, men sier at den fortløpende vil bli vurdert.

— Jeg er ikke bitter, bare lettet, sa 41-åringen gjennom sin advokat Walter Høivik i går kveld.

Det første 41-åringen spurte om etter å ha blitt løslatt, var å få treffe stedatteren som flyktet ut fra dødsbrannen i bare undertøyet.

Han fikk treffe familien og har brukt tid på det, sa Høivik til VG.

- Ingen bevis

— Vi fortsetter etterforskningen for fullt. I en slik med et slikt tragisk utfall er det veldig viktig å finne en løsning, ikke minst for han som er siktet, sier politiadvokat Magnar Austerheim i Sogn og Fjordane politidistrikt til Bergens Tidende.

— Betyr løslatelsen at siktelsen mot 41-åringen nå vil bli frafalt?

— Det er det altfor tidlig å si noe om. Uansett er det riksadvokaten som tar en slik beslutning. Vi har løslatt mannen av to grunner. Først og fremst fordi det ikke er bevis som knytter han til brannstedet. Vi mener det heller ikke er fare for bevisforspillelse, sier Austerheim.

— Politiet har både uttalt, og i grunnlaget i siktelsen, gått ut ifra at brannen er påsatt. Er denne situasjonen også endret?

— Vi har i dag ikke holdepunkter for å si at brannen er påsatt. Det er en vanskelig branntomt å jobbe i, og vi vil bruke lang tid før vi kan konkludere dersom det ikke dukker opp nye bevis i saken. Men det viktige nå blir å finne brannårsaken, sier politijuristen.

Trapper ikke ned

Ved 18-tiden i går ble 41-åringen orientert om at han ville bli løslatt. Mannen er sterkt nedbrutt, noe også politiet er opptatt av.

— Situasjonen er selvsagt meget vanskelig for 41-åringen. Han har bedt om å få være i fred, og blir nå tatt hånd om av sin familie. Fra vår side er det ingen ting som ville vært bedre om vi fant beviser som talte til 41-åringens fordel, sier Austerheim.

Selv om saken i går tok en dramatisk vending, betyr det ikke at Florø-politiet trapper ned etterforskningen.

— Vi fortsetter med full styrke og vil få bistand fra Kripos hele uken. Det er viktig både for oss, den siktede, de pårørende og hele lokalsamfunnet at denne saken blir løst, sier Austerheim.

Politiet ber derfor fortsatt publikum om å komme både med tips og informasjon de skulle sitte inne med. Spesielt interessert er politiet i observasjoner gjort i Florø sentrum fra torsdag klokken 23 og frem til fredag morgen.

ODDLEIV APNESETH