Meddommerne mener det er like sannsynlig at eks-konen selv tente på.

De to legmannsdommerne er på kraftig kollisjonskurs med tingrettsdommer Gunnar Rode Torvund, som ser helt bort fra denne muligheten:

— For mindretallet fremstår det som helt usannsynlig at eks-konen etter at hun selv hadde ringt politiet for å bli kvitt en særdeles plagsom person, selv skulle tent på sin egen bolig mens de tre barna lå og sov i naborommet, heter det i den relativt oppsiktsvekkende dommen i Midhordland tingrett.

Ikke i tvil

Mens rettens flertall altså mener at det er kvinnen selv som kan ha tent på gardinen på soverommet, er ikke fagdommeren det minste i tvil om at 32-åringen startet brannen.

Han viser til at mannen var så ustabil at han måtte legges inn på Sandviken Sykehus da han ble pågrepet samme natt. Da politiet kom på døren presiserte han at han hadde vært på stedet, men at han ikke hadde fyr til sigaretten han hadde røyk. Dette kom han med før han ble konfrontert med at det hadde vært en brann der.

— Mindretallet finner det svært påfallende at han fant det viktig å formidle en så vidt bagatellmessig opplysning hvis det ikke var fordi han forsøkte å skjule noe, heter det i dommen.