Selv om den varme årstiden ennå er et godt stykke unna, begynner tiden allerede å bli knapp for de mange som planlegger å gifte seg til sommeren. I går strømmet de til bryllupsmessen på Radisson SAS Hotel Norge. 320 personer betalte gladelig 150 kroner for å se på festservise, gifteringer, brudebuketter, og ikke minst Belle Amie brudesalongs store visning av brudemote. Flere av de 57 kjolene som ble vist, høstet både gisp og applaus av publikum.

— Brudekjolene er sjeldent vakre i år, skryter daglig leder Ellen Kristine Kraakenes hos Belle Amie brudesalong, som også sto ansvarlig for brudeshowet som avsluttet gårsdagens messe.

Trenger ikke bli dyrt

— Trenden er rene linjer og vind i skjørtene. «Ringenes Herre»-filmene har satt sitt preg på brudemoten i år, og det er også mye nostalgi. Både barokk og blonder er i skuddet, sier Kraakenes.

For brudgommene er det fortsatt sjakett og diplomatantrekk som gjelder. Kinakrager og rene, klassiske linjer er stikkordene, men ifølge Kraakenes er fløyel på full fart inn for de litt mer dristige.

Hennes hovedbudskap til de giftelystne på brudemessen i går, var at et bryllup slett ikke trenger å koste en formue.

— Du kan få et fantastisk hagebryllup ganske rimelig. Det bryllup handler om, er at to mennesker sier ja til hverandre. Om man bruker 10.000 kroner eller 100.000, er ikke så viktig, sier Kraakenes.

Tilbyr veiledning

Det er ellevte gang bryllupsmessen og årets brudeshow arrangeres i Bergen, og det bergenske konseptet er nå etablert i alle landets fem største byer.

— Vi ønsker å være veiledere for folk som skal gifte seg. Brudepar skal kunne gå til hvem som helst av messedeltakerne, og føle at de er i trygge hender foran den store dagen, sier medarrangør Frode Hetlevik i Blomsterdekor.

Venninnegjengene var i stort flertall på messen i går. Men et og annet forlovet par var også å se. Anita Bruvik og Hans Petter Lie kom på messen for å få ideer til bryllupet, og for å se på brudekjoler.

— De hadde veldig mye fint, men jeg så ingen kjoler som jeg hadde lyst på, sier Anita Bruvik, som 21. august går til alters i Storetveit kirke, med sin utkårete.

Bestilte kjoletime

Det meste er på plass foran bryllupet, men messen på Radisson SAS Hotel Norge var likevel nyttig for det forelskete paret. Anita benyttet anledningen til å bestille time på brudesalongen, mens den kommende brudgommen tittet ivrig på de mange utstillingene med gull, servise og bryllupsantrekk.

— Jeg fikk en del gode ideer om hvilke klær jeg skal ha på meg, og ikke minst til gavebordet, forteller Hans Petter Lie.

TRADISJONELT: De hvite kreasjonene dominerte brudeshowet på Radisson SAS Hotel Norge i går, men det var også rom for dristigere fargevalg. Disse venninnene fulgte nøye med på showet, og fikk kanskje noen gode ideer med på veien. <br/>Foto: HELGE SKODVIN