— Jeg håper det er noe som henger igjen. Jeg ønsker at alle fjernes og håper vi ikke får se slik prakis igjen, skriver ordfører i Bergen, Trude Drevland i en sms til BT.

Onsdag la hun ut et bilde av en gravstein med en svart hette over på sin Facebook-side med spørsmålet: «Var det ikke denne praksisen det var slutt på på gravstedene i Bergen??»

Hun kom over gravsteinen og et par til på Solheim kirkegård i helgen.

Fikk kritikk

BT skrev om gravhettene for første gang i november i fjor da 670 gravminner dekket med sorte sekker skapte sterke reaksjoner.

PÅ FACEBOOK: Trude Drevland synes ikke noe om praksisen med å sette hetter på graver hvor "leien" er gått ut.
SKJERMDUMP

Akasia har ansvaret for kirkegårder i Bergen, og de dekket til gravsteiner der leien var gått ut og selskapet ikke visste hvem som var ansvarlig for graven.

I desember erklærte gravplassjef Inghild Hareide Hansen at de svarte sekkene skulle byttes ut med hvite lapper.

— Særlig på Møllendal ga dette ett inntrykk som ikke var bra, og vi skjønner at noen ble støtt av dette. Her er det et område som skal gjøres om til nye graver, og uttrykket ble massivt, sa hun den gang.

En forglemmelse

— Jeg ble like forskrekket som alle andre. Dette er ikke en ny hette, men en vi må ha gått glipp av da vi ryddet, sier Anne Bjordal Jønsson, leder for gravplassmyndigheten.

Hun lover at hettene skal fjernes så fort de ansatte er på jobb igjen, tirsdag etter påske.

Jønsson understreker at hettene ikke er praksis lenger, og at graver hvor den ansvarlige er ukjent, nå merkes med hvite lapper.

— Jeg håper ikke det finnes flere vi har glemt. Vi jobbet veldig hektisk da dette var i media sist, og jeg trodde alt skulle være borte. Vi må bare beklage dette.