Det kan bli vanskelig for fylkesmann Oddvar Flæte i Sogn og Fjordane å si nei til Ikeas gigantprosjekt etter at Fylkesutvalget i dagens møte sa ja til utbyggingen på Nyborg.

Fylkesmannen i Sogn og Fjordane kan i teorien stoppe verdens dyreste Ikea-utbygging, men må trolig ha svært sterke argumenter for å si nei. 5. mai sa nemlig Kultur— og ressursutvalget ja til prosjektet på Nyborg. Nå stiller altså Fylkesutvalget seg også bak utbyggingen. Når Bergen kommune i tillegg har konkludert med at gigantprosjektet ikke er i strid med den nye kjøpesenterloven, blir det vanskelig for Oddvar Flæte å si nei.

— Fylkesutvalgets syn vil ha stor betydning i denne saken, sier juridisk sjef i Sogn og Fjordane fylkeskommune, Arvid Mellingen til Åsane Tidende.

Ikea sitt nye varehus vil bli på 37.500 kvadratmeter og skal stå ferdig i begynnelsen av 2011. Prislappen er på nærmere en milliard kroner.

Les mer på www.aasanetidende.no

Bør Fylkesmannenen stoppe Ikea-utbyggingen? Si din mening i kommentarfeltet under:

FÅR BYGGE: Fylkesutvalget sier ja til Ikea sitt gigantprosjekt på Nyborg. – Dette vil ha stor betydning for Fylkesmannens konklusjon, sier juridisk sjef i Sogn og Fjordane Arvid Mellingen.