KOS I FJÆREN: Keenan Clausen-Wroe (4) koser seg i fjæren ved Ballastbryggen sammen med mamma Anne Katrine Clausen-Wroe.

Klokken 12.30 torsdag var det fortsatt lite folk ved det nye badeanlegget på Nordnes. Det kan nok ha noe å gjøre med at solen ennå ikke hadde nådd frem til plenen og fjæresteinene.Etter flere års forsinkelser fikk Ballastbryggen i mai i fjor nytt liv som badeplass.

— På de varmeste dagene ligger folk på rad og rekke her ute, sier Anne Katrine Clausen-Wroe.

Kristi Himmelfartsdag nyter hun livet i fjæren med barna Keenan (4) og Olea Sofie (5 måneder).

— Vi bor rett i nærheten og er her flere ganger i uken. Vi liker oss best de dagene det ikke er fullt av folk her, med to små barn trenger vi litt plass å boltre oss på!

Gammel lasteplass for ballast

STIKKER TÅEN UTI: - Tror du det er kaldt? spør Keenan (4). Anne Katrine Clausen-Wroe synes ikke temperaturen er så verst. - Nå har jeg stått ute i vannet en stund, og begynner å bli vant til det, sier hun.
MARIT FOSSO

I seilskutetiden var det her ute båtene losset stein og jord på vei inn i Vågen og lastet på vei ut igjen.I dag er bryggen restaurert med kaiens opprinnelige steiner som dykkere har hentet opp fra havbunnen.

— Det er blitt kjempefint her! Det eneste jeg skulle ønske var at steinene i fjæren ikke var så store, de er nemlig litt vonde å gå på, sier Clausen-Wroe.

- Kjenner du til historien bak bryggen?

— Ja jeg har lest om den, det står jo på et skilt her borte. Jeg vet at de hentet opp steiner fra sjøen her som de bygget opp igjen bryggen med.

- Det var skønt

Ytterst på bryggekanten sitter kjæresteparet Petter Odin Amundsen (22) og Martine Stecher (22) og tørker etter en svømmetur.

— Det var skønt, sier danske Stecher.

— Vi hoppet uti for å freshe oss litt opp, men det er fortsatt kaldt i vannet, sier Amundsen.

TØRKER I SOLEN: På bryggen sitter Petter Odin Amundsen og Martine Stecher og nyter livet i solen etter en tur i sjøen.
MARIT FOSSO

Stecher er fra Hirtshals, og er vant til å være omgitt av vakre strender.— Jeg får et behov for å være nær sjøen av og til, så vi er her i alle fall en gang i uken. Vi bor bare et par minutter unna, sier hun.

Paret liker Ballastbryggen veldig godt.

— Det er så hyggelig å sitte her, og utsikten er jo fantastisk, sier Amundsen.

— Der kommer jo fergen fra hjembyen min også, sier Stecher begeistret og peker på danskebåten på vei inn Byfjorden.

- Rart det ikke er flere her

LESEPAUSE: Studentene Susanne Møller-Hansen (22) og Christin Thrane (23) tar seg en pause i solen mellom eksamenene. - Nå er det noen dager til neste, sier Møller-Hansen (til høyre).
MARIT FOSSO

Studentene Susanne Møller-Hansen (22) og Christin Thrane (23) har med seg badetøy, men nøyer seg foreløpig med å slikke sol på land.— Det var litt kald vind her nå, så vi får se om vi tør å bade senere, sier Møller-Hansen.

Hun har vært her og badet et par ganger før i år, mens venninnen Christin aldri her vært her før.

— Jeg synes det var veldig fint her. Det er egentlig rart at det ikke er flere her i dag, så fint som det er, sier Thrane.

— Man føler man kommer så nærmt sjøen her ute, sier Møller-Hansen.

— Og så er det deilig å ikke sitte innestengt i en park inne i byen, sier Thrane.