Det står en pult tom når 9. klasse ved Søfteland skole i Os møter til første skoledag etter sommerferien om knappe to uker.

— Det er så forferdelig tungt å se flagget henge på halv stang, sier rektor Marit Steffensen.

I går sørget klassekameratene hjemme på Søfteland over det tragiske dødsfallet.

- Det verste som kan skje

I går ettermiddag samlet rektoren de fleste klassekameratene til informasjonsmøte på skolen. Til stede var også foreldre, skolens inspektør og en prest. Oppløst i tårer kom elevene ut fra samlingen.

— Dette er det verste som kan skje en skoleklasse. Det var veldig viktig for meg å samle klassekameratene for å informere dem om denne triste hendelsen, sier en tydelig preget rektor.

— Vi skal sørge for at elevene får den oppfølgingen de trenger, legger hun til.

Nyheten om at den blide og aktive 14-åringen aldri våknet fra koma, preget hele Søfteland i går. Det 14-årige kappgjengertalentet hadde mange venner både i idrettsmiljøet, på skolen og i korpset - hvor hun spilte tverrfløyte.

— Jeg kjente godt til Line Marie. Hun var en flott og åpen jente, sier rektor Steffensen.

I koma

Line Marie Andersen bodde hos en vertsfamilie i badebyen St. Julians. Søndag kveld var hun ute og moret seg med noen venninner, men kom hjem til avtalt tid. Da virket alt som normalt, ifølge Dag Gaassand. Han er generalsekretær i Norges Gang- og Turmarsjforbund og en nær venn av familien til 14-åringen.

Dagen etterpå møtte jenten på skolen som avtalt. Plutselig fikk hun imidlertid akutte smerter og falt om.

— I fallet slo Line Marie hodet mot noe skarpt og fikk en kraftig hevelse, sier Gaassand. Jenten ble deretter kjørt til sykehuset St. Lukes i hovedstaden Valetta i all hast.

Line Maries far dro hjemmefra allerede samme kveld for å være hos sin datter. Han kom frem tirsdag morgen. Dagen etter kom også hennes mor til Malta. 14-åringens to søsken ble værende hos familie på Søfteland.

— Legene trodde i starten at det var en mageinfeksjon, men det ble snart klart at det var langt mer alvorlig. Foreldrene fikk beskjed om å forberede seg på det verste, forklarer Gaassand.

Ville lære engelsk

Torsdag kveld forverret tilstanden seg ytterligere. 14-åringen lå allerede i respirator fordi hun ikke klarte å puste selv, men nå steg også kroppstemperaturen.

Rundt klokken 01.30 natt til i går døde Line Marie Andersen på sykehuset med den nærmeste familien rundt seg.

— Hun var utrolig interessert i det engelske språket og ønsket å perfeksjonere språkkunnskapene sine. Det var derfor hun reiste til Malta. Line Marie ringte hjem flere ganger i løpet av oppholdet og forsikret familien om at hun storkoste seg både på skolen og hos vertsfamilien, forteller Dag Gaassand.

Får svar i dag

Årsaken til dødsfallet er foreløpig en gåte. Ved sykehuset får Bergens Tidende opplyst at den endelige obduksjonsrapporten foreligger i dag. Først da får familien svaret på hvordan en sunn og sprek idrettsjente plutselig kan falle om og havne i koma.

Utenriksdepartementet ble i går informert om dødsfallet.

— Med mindre det dukker opp nye opplysninger, er ikke dette en sak vi kommer til å forfølge nærmere, sier fungerende pressetalsmann i UD, Øystein Bø, til Bergens Tidende.

IDRETTSTALENT: 9. juni i år deltok Line Marie Andersen i norsk mesterskap for lag i kappgang i Horten. Hun representerte Søfteland turn- og idrettsforening, og kom på tredjeplass. Line Marie står helt til venstre på bildet, med solbriller. <p/> FOTO: PRIVAT