Mannen var for et par år siden en høyt profilert idrettskjendis i Norge, men karrieren hans har ligget brakk den siste tiden. Nå er han en av fem siktede i en sak som dreier seg om befatning med hasj og tyvegods.

Avhør

Lørdag ble eks-idrettsmannen pågrepet av politiet i Bergen, og han har sittet i flere lange avhør de siste dagene.

Mannen skal ha vært i besittelse av en liten mengde hasj da han ble pågrepet, og han skal være mistenkt for medvirkning til oppbevaring av et større parti hasj. Den tidligere idrettsmannen nekter straffskyld.

Saken begynte å rulle da en av eks-idrettsmannens kamerater, en ransdømt 29-åring fra Bergen, ble anmeldt for vold og trusler av sin tidligere kjæreste. Da 29-åringen ble pågrepet, fant politiet både hasj og tyvegods i en leilighet han har tilknytning til. Etterforskningen førte videre til beslag i en annen leilighet, som eies av en kvinne i Bergen. Denne kvinnen er også siktet i saken.

Totalt er fire menn og en kvinne siktet for befatning med narkotika og tyvegods. Alle fem ble pågrepet i løpet av helgen.

— Det gjenstår å avklare de enkeltes roller i saken. Vi har sikret en del bevis, og har gjort en del beslag. Det er ikke aktuelt å varetektsfengsle noen av de siktede, sier politiadjutant Per Johan Askevold ved Hordaland politidistrikt.

Løslatt

29-åringen som ble anmeldt først, ble løslatt mandag etter å ha fått forbud mot å kontakte sin tidligere kjæreste.

Han er siktet for legemsfornærmelser og trusler mot henne, i tillegg til befatning med narkotika og tyvegods. Volden mot kvinnen skal ha pågått over tid. Det siste forholdet skal ha skjedd i midten av februar.

Den tidligere idretts-stjernen ble også løslatt mandag.