Spillet heter Tegnemix, og det er Egmont Litor AS i Oslo som har gitt det ut. I 5000 eksemplarer.

Det er spill for dem som liker å tegne, og beregnet på barn mellom fire og ni år.

— Tegnemix handler om at du skal trekke et kort, og så skal du tegne kroppsdelen, klesplagget eller tingen som vises på kortet. Deretter skal du kaste fargeterningen og finne ut hvilken farge du skal fargelegge med. Om du trekker mange like kort, kan du risikere å tegne monstre med fire hoder og åtte armer, ler fantasifulle Ida.

Uventet telefon

Det var moren til Ida, Hilde Løvik som foreslo at Ida burde sende idéen inn til Egmont Litor.

— Jeg syntes det hørtes teit ut, men sendte det likevel inn høsten i forfjor, bare for moro skyld. Jeg fikk beskjed en kort stund etter at de syntes det var en veldig gøy idé, men at de ikke kom til å gjøre noe mer ut av det, forklarer Ida.

Hun slo seg til ro med det, til telefonen ringte på vårparten i år.

— Egmont Litor fortalte at de skulle bruke min idé likevel. Jeg ble litt sjokkert. Det var jo lenge siden jeg hadde laget det, og jeg hadde glemt hele greien, forteller Ida.

Syv hundre spill solgt

Spillet har solgt så det suser på den korte tiden det har vært i salg.

— Salget har gått over all forventning. Det er faktisk solgt syv hundre spill allerede, og produsenten mener at alle spillene vil forsvinne lenge før jul, sier moren stolt.

Ida har selv fått seks spill, og spiller ofte med venner og familie. Venninnene synes det er stilig at hun har laget et spill.

— Selv om det er beregnet på små barn, spiller vi det. Det er jo gøy når du vet du har laget det selv. Men jeg tror nok at lillebroren min Bård på åtte liker det aller best, han er jo i den rette alderen, sier Ida.

— Kjempemorsomt, bekrefter Bård litt sjenert.

Masse nye klær

Ida har alltid vært kreativ og flink til å finne på ting.

— Hun er den som lager leker og rebuser for ungene når vi er på hytteturer. Det ligger liksom for henne, forklarer moren.

Ida kan tjene gode penger hvis salget skulle gå rett til værs.

— Pengene skal jeg bruke på akkurat det jeg har lyst til. Det er jo min fortjeneste dette her, men det blir nok masse nye klær, antyder hun.

Men flere spill har hun ikke planer om å lage.

— Nei, dette var et engangstilfelle, men det er jo gøy å tenke på at du har laget ditt eget spill. Kanskje det blir like populært som Monopol, drømmer hun.