— I går kom meldingen fra UDI om at de skal plasseres i fosterhjem på Voss, smiler Kåre Antonsen, mottaksleder på asylmottaket Solbakken i Florø. Det er her barna har bodd det siste året, etter å ha blitt overflyttet fra et asylmottak på Østlandet.

— Det er en spesiell dag for asylmottaket, både på godt og vondt. Vi kommer til å savne dem, sier Antonsen. Som likevel er godt fornøyd.

— Klart det! For oss som har jobbet med ungene ett år, er det en gledelig hendelse at de endelig får et fosterhjem, sier han.

Det er foreløpig uklart når barna flytter til Voss.

— Foreløpig har de det sabla godt på asylmottaket - selv om de har vært der altfor lenge. Nå er det viktig er å få dem integrert i samfunnet gjennom en normal familiesituasjon, sier Antonsen.

Det har ikke vært lett å finne en fosterfamilie som har vært lysten på å ta imot hele fem barn fra en helt annen kultur.

— Det er en av grunnene til at det har tatt så lang tid. Det er vanskelig nok å skaffe fosterfamilier til barn generelt, både for norske og flyktningbarn. At de er fem gjør det ikke lettere.

— Du mister nesten halve familien nå?

— He-he, ja. Men jeg er ikke redd for ikke å få nye familier, smiler Kåre Antonsen.

NY VOSSING: Vesle Ibrahim og hans fire søsken har fått fosterhjem på Voss.
ARKIVFOTO: ODDLEIV APNESETH