KRISTINE HOLMELID KAREN R. TJERNSHAUGEN

Dagen etter at Celine (5) fikk ny lommelykt på IKEA, ble lykten så varm at det ene batteriet smeltet og lykten begynte å ryke.

— Forferdelig ekkelt, sier far Knut Skaar.

— Lykten var billig, og jeg regnet ikke med at den ville vare så lenge. Men at noe slikt kunne skje var skummelt, sier han.

Batteriet smeltet

Lørdag var familien på IKEA i Åsane for å handle litt småplukk. Og fremfor kassen lå knallgule og grønne lommelykter, veldig fristende for en femåring.

— De kostet fem kroner. Jeg tenkte at de ikke virket mer enn et par dager, men ok, sier Skaar.

Batteriene kjøpte han også på IKEA. Dagen etter kjøpet oppsto det problemer med kontakten til lykten. Den lyste bare av og til.

— Jeg satt og holdt på lykten, og plutselig kjente jeg at det var noe som luktet svidd. Så ble lykten kjempevarm. Jeg kvapp til, og så kom det svart røyk opp av lykten, sier Skaar.

Han tok lokket av, og enda mer røyk kom opp av lommelykten. Da han så nærmere på lykten oppdaget han at det nederste batteriet var smeltet i bunnen.

— Jeg har er sjeleglad for at datteren min ga meg lommelykten og ikke la den fra seg i sengen sin, sier han.

5.000 solgt i Bergen

Camilla Lindemann, pr- og informasjonssjef i IKEA Norge, beklager episoden på vegne av møbelgiganten.

— En slik henvendelse er en for mye. Vi har ikke fått noen klager på produktet tidligere, men trekker nå tilbake de 1288 lyktene som ligger på lager i varehuset, sier Lindemann.

IKEA i Åsane har til nå solgt litt over 5.000 lykter av merket «Alleby». Lykten finnes ikke til salgs i noen andre varehus i Norge, men har tidligere vært solgt på Slependen og i Stavanger.

— Vi vil gjerne komme i kontakt med familien som hadde den ubehagelige episoden, slik at vi får analysert lykten nærmere, sier Lindemann.

Før dette er gjort vil hun ikke komme med noen advarsel til de 5.000 i Bergensområdet som har kjøpt lykten.

SKUMMEL LYKT: Lommelykten som Celina (5) fikk på IKEA varte bare en dag. Batteriet smeltet og det kom svart røyk kom opp av lommelykten. <p/> FOTO: PRIVAT