Å være stuepike på MS «Jupiter» fristet Anne Marit Hansen mer enn ni-til-fire jobb i barnehage.

Livet som stuepike på Fjord Lines MS «Jupiter» går i like store bølger som sjøen hun jobber på. Det kan Anne Marit Hansen (46) skrive under på.

Anne Marit kvidde seg til å vaske oppkast før hun begynte i jobben, men heldigvis er det en egen maskin som suger opp etter sjø— og fyllesyke passasjerer. Men det betyr ikke at stuepikene blir skånet for fæle lugarer.

Spesielt etter korpsturer, ungdomsskoleelever på tur eller Radio 1-cruise, er det tydelig at det ikke har vært minicruise for pensjonister.

Det er liten forskjell på rot og tilgrisingen på luksussuiter og de billigste tomannslugarene. Heller ikke om det har vært småbarnsfamilier eller ungdommer om bord.

Størst forskjell er det mellom nordmenn og engelskmenn.

— Engelskmennene har mye mer respekt for oss. De forlater ofte lugarene tidligere enn nødvendig. De tar ofte av sengetøyet, og bretter håndklærne så fint sammen at det ikke er lett å se om de har vært brukt eller ikke. Nordmenn tenker de har betalt for det, og må nesten sparkes ut av lugaren, forteller Anne Marit.

I to år har Anne Marit vært fire uker på og fire uker av båten mellom Bergen og Newcastle. Hun viser frem bicepsen. Det synes å skifte 50 sett sengetøy hver dag.

— Hva er det beste med jobben?

— Bortsett fra god lønn og fire uker fri? Det er veldig sosialt. Vi har et liv hjemme og et liv om bord. Men de siste dagene før vi skal hjem, da er jeg lei.

— Hva gjør du når du har fri?

— Hvis jeg ikke er i Portugal, der jeg også bor, sitter jeg hjemme og kjeder ræven av meg, ler hun.