— Dette er forferdelig trist. Vi er alle preget, sier Sajjad Younas, leder av den pakistanske foreningen i Bergen.

- Mange usikre

Da nyheten ble kjent søndag kveld, begynte telefonen hans å ringe. De første meldingene gikk ut på at en mann bosatt i Bergen var blitt drept i Pakistan. Folk var redde og lurte på hvem offeret var.

— Mange var usikre i og med at vi ikke visste hvem som var rammet. Vi er cirka 350 pakistanere i Bergen. Nesten alle kjenner alle. Da sier det seg selv at det blir rom for spekulasjoner, forteller Younas.

Drosjesjåføren kjenner godt til offeret. Han beskriver den omkomne som en hyggelig og godt likt mann.

— Han arbeidet som snekker i Bergen og var i store perioder i Pakistan. Han deltok ikke aktivt i foreningen vår, men vi vet jo alle hvem han er og jeg har snakket ofte med ham. Dette er en vanskelig situasjon. Han hadde stor familie og flere barn. De er hardt rammet, sier Younas.

— Jeg kommer fra samme distriktet som ham, men det er stort, og det var her i Norge jeg traff ham. Jeg kjører jo drosje og slo alltid av en prat når jeg traff ham. Han var en snill og hyggelig mann. Han var aldri i konflikt med noen her, sier Younas.

- Skal be for ham

Han forteller at den pakistanske foreningen er beredt til å stille opp for familien og hjelpe til.

— Samtidig er det vanskelig for oss å kontakte familien som er rammet av tragedien. Jeg har vært i kontakt med en slektning av mannen og har kontakt med ham, sier han.

— Vi skal be for ham og hans familie i moskeen. Det skjer trolig i løpet av uken, legger han til.

Henviser til UD

Han ønsker ikke å spekulere i hva som er bakgrunnen for drapet. Ifølge Aftenposten ble mannen og tre andre drept som følge av en hevnaksjon da han kom til hjemlandet søndag. Også hans mor på 90 år, hans søster og hans sjåfør ble drept. To andre personer ble skadet i hendelsen, ifølge avisen.

Politiet i Bergen henviser til Utenriksdepartementet.

— Det vi kan bekrefte, er at vi har hatt samtaler med noen pårørende i vårt politidistrikt for å klargjøre hva slags opplysninger de kan sitte inne med om hva som har skjedd. Det vi får vite videreformidler vi til Kripos, som igjen informerer UD. Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger derfra om hva som er status i saken, sier Rigmor Isehaug, leder for volds- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

UD venter mandag ettermiddag fortsatt på tilbakemelding fra ambassaden i Islamabad, som har sendt representanter til området der drapene skal ha funnet sted.

Slektning etterlyst

En slektning av den norske 50-åringen skal nå ifølge pakistansk politi ha status som mistenkt etter at 50-åringen ble drept søndag. Ifølge politioffiser Altaf Hussain ved Lalamusa politistasjon jakter de nå på den navngitte mistenkte slektningen. Han opplyser også at denne personen er utenlandsk statsborger, og at de er usikre på om han befinner seg i Pakistan nå, skriver aftenposten.no.

Ifølge opplysninger fra politiet i Lalamusa hadde 50-åringen nærmere 75.000 kroner i lommene da han ble funnet drept i landsbyen Jatria i Lalamusa. Dette opplyser politiinspektør Altaf Hussain i Lalamusa til Aftenposten.

Drapsmennene har tydeligvis ikke vært ute etter penger da de fire ble drept i 50-åringen og familiens hjem i Lalamusa.

Teori om hevnaksjon

Politiets teori så langt er at dette skal dreie seg om en hevnaksjon. En ung kvinne gift med en nær slektning av 50-åringen døde i fjor, og personen politiet mistenker for å stå bak drapene, skal være en slektning av henne.

50-åringen har vært i en rettslig konflikt med denne delen av familien i Pakistan, men saken ble avvist av retten i sommer etter at slektningene til denne kvinnen ikke opprettholdt sine krav.