• Alle kjenner alle i det somaliske miljøet i Bergen. Vi sørger og er sjokkerte, sier en venn av den 31 år gamle mannen som omkom i Xhibition natt til torsdag.

HILDE KRISTIN STRAND

Fredag ettermiddag samlet venner og slektninger seg utenfor kjøpesenteret der 31-åringen omkom etter et fall natt til torsdag. Søsteren hadde kommet fra Italia og to andre slektninger fra Sverige.

— Han var en rolig, arbeidssom mann som likte å trene og hadde planer om å begynne å studere, sier en venn.

Vennene hadde besøkt Era og sett stedet der ulykken inntraff da BT snakket med dem. I trappen ned fra Era er det nå festet et nett ved hver trappeavsats. Disse er kommet opp etter ulykken natt til torsdag.

— Det somaliske miljøet i Bergen teller om lag 500 personer. Alle kjenner hverandre. Nå sørger vi, og er samtidig bekymret. Dette var den andre unge mannen vi mistet i løpet av et par måneder, forteller vennene.

De stiller seg uforstående til at noe slikt kunne skje, og sier avdøde ikke var typen til å drikke seg full. De synes også det er rart at det er sagt at han var alene på utestedet Era.

— Denne saken må undersøkes skikkelig, sier en.

SØRGER: Familie og venner til avdøde utenfor Xhibition. Fra venstre Abdi Mohamed, søsteren Zahra Aden, Gas Mohamed Jama og Ahmed Mohamed. -Han var ikke typen til å leke i trapper, sier en venn av avdøde. Venner og slektninger av 31-åringen stiller seg uforstående til at en slik ulykke kunne skje. Nå må de arrangere begravelse neste uke.<p/>FOTO: VEGAR VALDE