Tirsdag kveld kjørte bt.no fra Handelshøyskolen (NHH) rundt Eidsvågneset og tilbake. En rasende leser klaget over at trafikken står i stampe når Eidsvågtunnelen stenges klokken 22.00. Tunnelen er stengt i nordgående løp på grunn av arbeid og åpnes klokken 05.30.

— Vi får hele Nordhordland

Flere mener at det burde ha vært forbudt å parkere langs Eidsvågveien. Det er nemlig de parkerte bilene som blir flaskehalser når bilene som skal nordover møter biler på vei fra Eidsvåg mot Handelshøyskolen.

— Vi får hele Nordhordland og Åsane forbi Eidsvågneset. Veien er ikke dimensjonert for denne trafikken. Vegvesenet eller politiet må i det minste sørge for å fjerne bilene som står parkert langs den smale veien før de stenger tunnelen, uttalte en rasende beboer til bt.no sent mandag kveld.

Hun hadde da stått i kø fordi bilene foran ikke klarte å passere hverandre. Veien var for smal til at trafikken kunne passere parkerte biler langs veien.

Bussen sto i tre minutter

Vår tirsdagstur rundt neset kan tyde på at kvinnen har et poeng. Det var på stedene der det sto parkerte biler, at det ble vanskelig å passere.

I Eidsvåg la vi oss bak buss nummer 5 på vei mot Handelshøyskolen. Det gikk i rykk og napp og stans. Bussjåføren måtte stanse flere ganger for at motgående biler skulle passere. Vi ble vitne til «høydepunktet» da vi var kommet rundt neset på vei mot NHH.

Bussjåføren måtte stanse fordi det ikke var plass til bilene som kom imot. Den sto bom fast i lang tid, og måtte etter hvert rygge. Det tok over tre minutter før bilene som kom imot, kunne passere, og bussjåføren igjen kunne gi gass. Det minnet om bilkjøring på smale veier langs Hardangerfjorden på 1970-tallet.

TYPISK: Dette er en typisk situasjon langs Eidsvågveien når tunnelen er stengt på grunn av arbeid mellom klokken 22.00 og 05.30.
PER LINDBERG

Mulige løsninger

— Det er jo slik hver kveld frem til midnatt. Det må jo gå an å kjøre gjennom tunnelen i 30 kilometer i timen hvis de ordner lyset, eller hva enn de holder på med? Hvorfor har de ikke ledebil slik de alltid har i Hordviktunnelen. Den er aldri stengt når det er arbeid! Ellers er det jo kanskje en god ide å ha stengt fra 23.00 til 05.30, spør en kvinne som ofte kjører her.

Et alternativ kunne kanskje være å gjøre Eidsvågveien enveiskjørt nordover. Det ville medføre at beboere som bor langs veien, måtte kjøre gjennom Eidsvågtunnelen, ned ved NHH og tilbake mot Eidsvåg, for å komme hjem.

Da vil man unngå at bilene møter hverandre og køer oppstår.

Tunnelen blir stengt ut året mellom klokken 22.00 og 05.30.

Hva mener du om trafikkforholdene rundt Eidsvågneset? Si din mening i feltet under.

TRANGT: Bilene som kom fra NHH, måtte stanse opp for bilen som kom imot. Det er trangt om plassen rundt Eidsvågneset.
PER LINDBERG