Hvor vokste du opp?

- Jeg ble født på Laksevåg, men flyttet til Loddefjord som baby.

Hvor ville du helst bodd?

- Jeg tenkte i mange år på å flytte utenbys til for eksempel Oslo, men plutselig hadde jeg kjøpt leilighet her. Jeg vil gjerne bo slik som nå, med sentrum i gangavstand. Det er greit å ha litt avstand til by'n, slik at hjemme er hjemme. Når jeg skal på kafé, er jeg nødt til å bestemme meg for det, og gå et stykke.

Hvor går søndagsturen?

- På en dårlig dag: Bort til bensinstasjonen på hjørnet. Og på en god: En sykkeltur til Nesttun. Det er mange fine sykkelstier dit, og akkurat passe langt.

Favoritt utested?

— Kamelon og Jacobs er de to stedene jeg trives best for tiden. Kamelon er friskt og nytt, et ordentlig konsertlokale med fin størrelse og stor takhøyde for forskjellige typer musikk. Jacobs er stamstedet mitt, jeg kjenner alle som jobber og går her. Koselig, og med en fin bakgård!

Hvor handler du klær?

— Det er best å handle når jeg er ute og reiser, spesielt i utlandet. London er bra. Jeg kjøper av og til klær på Carlings, men jeg blir litt stresset av å handle i Bergen og av å handle generelt.

De beste skillingsbollene?

— Jeg spiste meg lei på bakst da jeg var liten og spiser nesten aldri boller lenger. Men jeg mener å huske at Baker Brun hadde de aller beste.

Ditt beste skoleminne?

- Jeg trivdes ikke så godt på skolen, men kanskje den eneste gangen noen la merke til meg der var da Poor Rich Ones spilte for første gang. Vi kalte oss Twilight, og opptrådte i gymsalen på juleavslutningen på Sandgotna Ungdomsskole i 1988. Sangen het «Politiker blues», vi var veldig politisk engasjert og opptatt av miljøvern. Men jeg tror de som hørte på ble litt imponert.

Din bergenske favorittrett?

- Burgeren på Jacobs, som lages fra scratch. Det er et måltid som varer i en uke, så jeg spiser den ikke så ofte, men det er den beste burgeren jeg har smakt.

Hvor er du medlem?

- GramArt, NOPA og TONO.

Hva samler du på?

— CD-er. Jeg behandler dem på samme måte som folk behandler frimerker. Hvis et cover knuser, må jeg kjøpe nytt med en gang. Kjæresten min har sitt eget stativ, for hun behandler CD-ene som folk gjør på fest. Jeg velger også å tro at jeg samler på gitarer, men det er så dyrt...

Ditt bergenske favorittuttrykk?

- Tidig, ingen andre skjønner hva vi mener med det. Og så sier jeg ofte «god bok», som i det tv-programmet med Minken Fosheim, i stedet for «ha det». Men det er nå bare meg.

Hva er du mest stolt over?

- Det internasjonale preget som henger igjen fra gammelhistorien. Bergen er en liten by med storbytilbud. Selv om det er lite og intimt mellom disse fjellene som vi er så stolte over, finnes det mangfold og et tilbud av alt.

Hva ville du vist en turist?

- Jeg hadde tatt de klassiske tingene: Ulriken, Fløyen, Rosenkrantztårnet. Og et sted der de spiller livemusikk. Hadde det vært før han tullingen brant ned Fantoft Stavkirke, hadde jeg vist dem den. Den nyoppbygde blir ikke det samme.

Hva er du minst stolt over?

- Det er en grunn til at bergenserne har et litt dårlig rykte på seg. Erkebergenseren er ikke alltid like sjarmerende.

Hva mangler i Bergen?

- Ikke så mye, men bybanen og flere boliger i sentrum. Jeg synes egentlig vi kunne fylt igjen mesteparten av Store Lungegårdsvann og fått en kjempetomt.

Hva savner du når du er på reise?

— Å være hjemme. Jeg reiser mye som musiker, og det er alltid greit å komme hjem igjen.

Det mest romantiske stedet?

- Nygårdsparken. Det er alltid flott i grønne omgivelser når solen skinner.

Ditt første kyss?

- I 9. klasse kanskje? Det var helt riktig og sånn det skulle være.

Favorittbergenser?

- Har ingen.

Har du gått i buekorps?

- Nope. Jeg hadde lyst til å spille trommer i buekorps da jeg var liten, men det ble det aldri noe av. Etter hvert fikk jeg et litt negativt forhold til buekorps. Espen Mellingen, gitaristen i Poor Rich Ones, var leder i Sydnæs Bataljon. På grunn av det måtte vi avlyse flere konserter fordi han skulle delta på Buekorpsenes dag og sånne ting. Jeg kunne ikke forstå at noen ville velge buekorps foran bandet...

Når var du på Stadion sist?

- Forrige hjemmekamp. Min bror og jeg har en greie med å gå på fotballkamp sammen. I mange år hatet jeg fotball, sikkert mest av prinsipp, men jeg kom over den kneiken. Fotball er gøy, det er det bare å innse.

Det flotteste byfjellet?

- Ulriken er kulest. Du får en større fjellfølelse på toppen, siden det er en del høyere enn de andre. Jeg liker også Lyderhorn. Der gikk jeg da jeg var liten, og fjellet er flott fra Loddefjordsiden.

En god dag i Bergen?

- En hvilken som helst dag når solen skinner. Jeg har et intenst hat mot regn. Hvis de hadde bygget tak over Puddefjordsbroen slik at folk kunne gått tørrskodd over, er jeg sikker på at boligprisene på Laksevåg ville steget kraftig. Men til tross for regnet bor jeg fortsatt her, så Bergen må ha andre egenskaper som overgår selv det.

Ordfører for en dag?

- Jeg har ikke lyst til å være ordfører, så enkelt er det. Men kanskje jeg kunne gjort noe med bybanen. Jeg synes det er synd de la ned trikken, for jeg trives ikke så godt på buss.

Bergen om 50 år?

- Bybanen er bygget ut og går til Loddefjord, Åsane og Flesland. Det står en stor skyskraper på Nygårdstangen. Bryggen holder seg fremdeles over vannlinjen. Men skal ikke tulle for mye med Bergen. Vi er stolte over byen sånn som den er.

SILJE VESTVIK