Så langt er det kun kjent at «en person» ble funnet omkommet i boligblokken i Rollandslia.

— Identifiseringen er vanskelig, sier politistasjonsjef Magnus Stub Nilsen i Åsane.

- Må forvisse oss

Brannen i Rollandslia ble meldt i 19-tiden onsdag. Cirka en time etter meldingen bekreftet politiet at brannen hadde krevd liv, i en leilighet i tredje etasje.

— Vi har ikke gått ut med navnet fordi det skal tas en såkalt tannstatus av den omkomne. Vi mener jo å vite hvem det er, men vi må forvisse oss, sier politiinspektør Stub Nilsen.

Han forteller at kriminalteknikere hele torsdag har jobbet i leiligheten i Rollandslia. I tillegg har ett vitne vært inne til formelt avhør.

— Vi har et bilde av brannen og rimelig oversikt over arnestedet. Vi ser helt bort fra at brannen er påsatt. Trolig skyldes brannen elektrisitet eller propangass. Dere skal få vite mer fredag, sier Stub Nilsen.

- Har det vært noen form for eksplosjon?

— Ikke så langt vi kan se.

Gikk over til ulmebrann

Ifølge Stub Nilsen har brannen trolig gått over fra å være en brann med åpne flammer, til en ulmebrann.

— Det skjer i lukkede rom når oksygenet etter hvert brukes opp. Deler av leiligheten er helt utbrent, og hele leiligheten er røykskadet.

- Var det flere til stede da brannen startet?

— Det vil jeg ikke kommentere. Foreløpig slår vi kun fast at en ble funnet omkommet inne i leiligheten, og at en ble hentet ut av leiligheten med røykskader.

Holder helt tett

Den røykskadde var en 59 år gammel kvinne som ikke bodde i borettslaget. Hun ble fraktet til lokal legevakt onsdag kveld.

Stub Nilsen vil ikke bekrefte om den omkomne er identisk med personen som bodde i leiligheten. Heller ikke kjønn eller alder vil politiet gå ut med torsdag.

— Da nærmere vi oss identifisering av vedkommende. Og identiteten vil vi som sagt ikke gå ut med før vi er helt sikre, sier politisjefen.